Ahlaksız Manşetin Ardından Türkiye'den Yunanistan'a Mektup

Adalet Bakanı Gül, Dimokratia gazetesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı ahlaksız ifadeler içeren manşetinden dolayı Yunanistan Adalet Bakanı Tsiaras'a mektup yolladı.

21.09.2020-10:53 - (Son Güncelleme: 21.09.2020-14:26) Ahlaksız Manşetin Ardından Türkiye'den Yunanistan'a Mektup

AHLAKSIZ UTANMAZ HAKARETİ KINIYOR, KABUL EDİLEMEZ BULUYORUM'

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül mektupta, şu ifadeleri kullandı:

'Barışçıl niyetlerle hiçbir şekilde bağdaşmayan bu ahlaksız ve utanmaz hareketi en şedit şekilde kınıyor, kabul edilemez buluyorum. Asla kabul edilemeyecek bu vahim olaya hassasiyetle yaklaşacağınıza ve Yunan makamlarınca gereken adımların acilen atılacağına inanıyorum.'

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren manşeti sebebiyle Yunan Dimokratia gazetesi ile ilgili soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren manşeti nedeniyle Yunanistan'da yayın yapan Dimokratia gazetesinin yetkilileri hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan soruşturma başlattı.

Başsavcılık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ahlaksız ifadeler içeren manşet ve haber içeriği sebebiyle gazetenin görevlileri ile ilgili Türk Ceza Kanunu'nun 12, 13 ve 299. maddeleri gereğince 'Cumhurbaşkanına hakaret' kabahatinden soruşturma başlatılmasına karar aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SUÇ DUYURUSU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, avukatı aracılığı ile Yunanistan'ın Dimokratia gazetesi için suç duyurusunda bulundu. Gazete, geçen hafta ahlaksız küfürlerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almıştı. Gazetenin manşeti oldukça yankı uyandırmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan dilekçede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı ahlaksız ifadelerin dramatik bir ahlaki yoksunluğun en çirkin tezahürlerinden biri olduğunun altı çizildi.

Sanıkların açıklamalarının düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında bakılmasının mümkün olamayacağı ifade edildi.

Suç duyurusunda yurt dışında yapılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret kabahatlerinde Türk adli makamlarının görevli olduğu anımsatılarak gazetenin sahibi, 2 yazı işleri müdürü ile yayın yönetmeni ile ilgili kamu davası açılması talep edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal