Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Kıbrıs Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümü dolaysıyla bir mesaj yayınladı. Erdoğan mesajında, "Türkiye, Kıbrıs Türk halkının çözümsüzlüğün mağduru olmasına izin vermeyecektir" dedi.

20.07.2018-13:44 - (Son Güncelleme: 20.07.2018-14:08) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Kıbrıs Mesajı

Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümü sebebiyle bir mesaj paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Türkiye, Kıbrıs Türk halkının çözümsüzlüğün mağduru olmasına izin vermeyecektir" dedi.

"TÜRKİYE, KIBRIS TÜRK HALKININ ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN MAĞDURU OLMASINA İZİN VERMEYECEKTİR"

Bunun son örneğine, geçen sene Kıbrıs Konferansı'nda anlaşma çıkmaması ile şahit olduk. Kıbrıs'ta çözüm amacına ulaşılması, Doğu Akdeniz'in bir emniyet, istikrar ve işbirliği alanına dönüşmesine şüphesiz büyük fayda verecektir. Bu da başta Ada'daki iki taraf olmak üzere, alakalı bütün  taraflar ve genel manada uluslararası toplumun ve dünya barışının yararına olacaktır. Fakat tabiatıyla Anavatan ve Garantör Türkiye çözüm ve uzlaşı alanındaki güçlü iradesini birçok defa ispat etmiş olan Kıbrıs Türk halkının çözümsüzlüğün mağduru olmasına da izin vermeyecektir.

BAŞKAN ERDOĞAN, MUSTAFA AKINCI'YA MESAJ GÖNDERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya yolladığı mesajında, "Türkiye, bugüne dek olduğu gibi, bundan sonra da her daim Kıbrıslı Türk kardeşlerinin yanında olmayı sürdürecek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni yürüyeceği yolda desteklemeyi, gerek Kıbrıs Adası'nda, gerek Doğu Akdeniz'de barış, özgürlük ve istikrar ortamının teminatı olmayı devam ettirecektir. Bu vesileyle kurtuluş mücadelesinde hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükran ve saygıyla anarken, şahsım ve Türk Milleti adına Kıbrıs Türk Halkı'nın Barış ve Özgürlük Bayramını içtenlikle kutluyor, Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin refah, esenlik ve mutluluğunun sürmesi için en iyi dileklerimi sunuyorum.." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal