Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nükleer Silah Açıklaması: Çalışmalarımızı Yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin de nükleer silahlara sahip olması gerektiğini söyleyerek, "Birilerinin elinde nükleer başlıklı füze var, bir tane iki tane değil. Fakat benim elimde nükleer başlıklı füze olmasın! Ben bunu kabul etmiyorum" dedi.

05.09.2019-10:40 - (Son Güncelleme: 05.09.2019-10:34) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nükleer Silah Açıklaması: Çalışmalarımızı Yapıyoruz

Sivas'ta Orta Anadolu Ekonomi Forumu'nda açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birlerinin elinde nükleer başlıklı füze var, bir adet iki adet değil. Fakat benim elimde nükleer başlıklı füze yok! Ben bunu kabul etmiyorum" dedi.

ANLAŞMA 1980'DE İMZALANDI

Türkiye, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşmasını 1980'de imzaladı.

Türkiye ayrıca, her türlü nükleer infilakı yasaklayan Kapsamlı Nükleer Test Yasağı Anlaşması'na da 1999'da imzaladı.

Erdoğan, nükleer silahlarla alakalı açıklamasında şunları kaydetti:

"Şu anda dünyada gelişmiş ülkeler içerisinde hemen hemen nükleer başlıklı füzesi olmayan ülke yok, tamamında var. Hatta isim vermeyeceğim. Bir tanesi şu anda cumhurbaşkanı değil, ziyarete gittiğimde bana dedi ki, 'Bize böyle böyle diyorlar, benim elimde şu anda 7 bin 500 kadar nükleer başlıklı var fakat Rusya'nın Amerika'nın elinde 12 bin 500, 15 bin nükleer başlıklı füze var, ben de yapacağım' dedi."

"Şimdi hale bakın, onlar nerede, neyin yarışını yapıyor, bize de ne diyorlar? 'Sakın ha sen yapma' diyorlar. Yanı başımızda İsrail. Var mı? Var. Ve tüm her şeyiyle onunla korkutuyor. Değerli kardeşlerim biz şu anda çalışmamızı yapıyoruz."

Analistler İsrail'in oldukça büyük nükleer mühimmat deposuna sahip olduğunu ifade ediyor fakat İsrail nükleer silah hususundaki politikasını muğlak bırakıp, nükleer güce sahip olduğu söylemlerini ne teyit ediyor, ne de reddediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal