Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO Açıklaması! Peki, Ne İşiniz Var Burada?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi dolayısıyla gittiği İngiltere’nin başkenti Londra’da medya temsilcilerine bir açıklama yaptı.

05.12.2019-15:11 - (Son Güncelleme: 05.12.2019-15:14)

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi dolayısıyla gittiği İngiltere’nin başkenti Londra’da medya temsilcilerine bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un açıklamaları, Suriye’deki terör örgütlerinin Türkiye’ye yönelik tehditleri ve Libya ile varılan mutabakatı değerlendirdi.

“BÜTÜN MÜTTEFİKLERİN DE BİZİM GÜVENLİK KAYGILARIMIZI CİDDİYE ALMASI GEREKİR”

Türkiye’nin NATO’nun en güçlü müttefiklerinden biri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK/YPG, DEAŞ ve FETÖ başta olmak üzere pek çok terör örgütüne karşı mücadele eden tek üye ülkenin Türkiye olduğunu şu sözlerle vurguladı:

"Bunu da konuşmamda özellikle vurguladım. Fakat bazı dostların bir taraftan terörle mücadeleyi öne çıkartırken diğer taraftan bu terör grupları ile el ele olduklarını da üzülerek görüyoruz. Biz nasıl ittifakın güvenlik tehditlerini ciddiye alıyorsak bütün müttefiklerin de bizim güvenlik kaygılarımızı ciddiye alması gerekir. Bunun üzerinde durduk. Biz müttefik olmadan bu dayanışmanın gerçekleşemeyeceğini de ortaya koyuyoruz. Müttefik olmanın gereği budur. Bunun üzerinde tüm ortakların durması gerekir. Bu konuları hem zirve oturumunda hem de ikili görüşmelerde dile getirdik."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dörtlü Zirve’de Barış Pınarı Harekatı ile detaylı bilgi verdiklerinin altını çizerek şunları söyledi:

"Bunun daha da ötesinde üzerinde durdukları bir konu var; “buradan ne zaman çıkacaksınız?” Biz de kendilerine “Peki sizin burada ne işiniz var?” diye soruyoruz. “Sınırınız mı var burada?” Yok. “Peki size karşı taciz mi var?” Yok. “Taarruz mu var?” Yok. “Peki, ne işiniz var burada?” Bizim burada 911 kilometre sınırımız var. Tacizse bize, taarruzsa bize... Bizler şehitler veriyoruz.

'Sizin herhangi bir can kaybınız, yaralınız var mı?' Yok. 'Peki burada ne işiniz var?' 'Bize bu soruyu sorma hakkını nereden elde ediyorsunuz?' 'Bakın' dedim, çok açık ve net söylüyorum, Tel Abyad ve Resul Ayn’da -malum buranın uzunluğu 420 kilometre, derinliği 32 kilometre- belirlenen o barışı tesis etmeden buraları terk etmemiz mümkün değil. Çünkü biz buraya bir barış için girdik ve bu barışı burada tesis edeceğiz.'"

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal