Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Namaz Çıkışı Bedelli Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayram namazı çıkışında binlerce insanı sevindirecek bir müjde verdi. Erdoğan, "Bedelli askerlik gündemimizde var. Bunları Genelkurmay ile istişare edip şartları belirleyeceğiz" dedi.

15.06.2018-09:13 - (Son Güncelleme: 15.06.2018-09:48)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını eda etmek için Üsküdar'daki Marmara Üniversitesi İİlahiyat Fakültesi Camii'ne gitti. Cami çıkışı basın mensuplarının sorularını cevaplayan Erdoğan, bedelli askerlik için "Gündemimizde var." dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan konular:

"VEKİLİMİZİN ABİSİNİ ÖLDÜRDÜLER"

"Tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Terörden ayrışarak değil terörün içinde girdik. Umutlarımızı yenileyerek giriyoruz. Dün de bizim Şanlıurfa Milletvekilimiz'in abisini terör örgütü PKK, HDP bunlar katlettiler. Kaç kişiyi yaraladılar. Bunlar tahrik unsuru olarak hala bu işi bırakmış değiller.

"PEŞLERİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Ne yaparlarsa yapsınlar ancak şunu bilsinler ki biz bu işin arkasında olacağız. Ne Gabar'da bırakacağız, ne Cudi'de bırakacağız, ne Tendürek'te bırakacağız ne Bestler Dereler'de bırakacağız ne de bu tür yerlerde bırakacağız. Üzerine üzerine yürüyeceğiz.

"ESNAF ZİYARETİNDE SALDIRDILAR"

Esnaf ziyareti esnasında saldırdılar. 4 tane ölü var 9 tane yaralı var. Bunlar bizi üzen şeyler. Demokrasi, barıştan tarafız diyenler çözüm sürecinde oynadıkları oyunları gene sürdürüyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar şunu bilsinler ki bu işin ardını bırakmayacağız. Üzerine üzerine yürüyeceğiz. Biz devlet olarak huzuru sağlayacağız. Milletimiz bu tahriklere kapılmasın, kardeşliği elden bırakmamasını ben milletimden özellikle istiyorum.

KALICI BEDELLİ ASKERLİK SORUSU

O tabii çok ayrı bir husus. Kalıcı bir bedelli askerlikten öte, bir kere bedelli askerliğin kapsamı ne olacak, koşullar ne olacak? Bu hususta tabii bunu tespit edecek olan bir yerde de herhalde biz siviller olmaktan öte askeri kanat. Yani Genelkurmay. Onlarla oturacağız, istişare edeceğiz. Genelkurmay Başkanlığımız bize şu kadar asker lazım dediği vakit biz kalkıp da Genelkurmay'ın bu isteğini bir kenara atamayız.

"BEDELLİ ASKERLİK GÜNDEMİMİZDE VAR"

Türkiye'de şimdi zaten bizim silahlı kuvvetlerimiz ciddi manada profesyonel orduya geçmiş vaziyette hala da sürüyor. Ancak şimdi bu bedelli askerlikle alakalı da bir ihtiyacın olduğu malum. Dileğimiz o ki inşallah seçimlerin ardından bunu Türk Silahlı Kuvvetleri ile oturacağız, istişare edeceğiz. İhtiyaç nedir? Yaş limiti ne olacak? Bunları tespit ettikten sonra da bunun adımını atacağız. Bedelli gündemimizde var."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal