Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Müslümanlara Çağrı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan,3. Afrika Ülkeleri Dini Liderler Zirvesi'nde, Türkiye'nin Afrika ile olan ilişkisine değinirken, tüm Müslümanlar arasında olması gereken ümmet bilincini de vurgulamadan geçemedi.

19.10.2019-12:31 - (Son Güncelleme: 19.10.2019-12:58)

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. Afrika Ülkeleri Dini Liderler Zirvesinde katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında Türkiye'nin Afrika ile olan ilişkisine değinirken, tüm Müslümanlar arasında olması gereken ümmet bilincine işaret etmeden geçemedi.

Konuya ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Kıta'daki birçok karışıklığın arkasında Batılı silah ve petrol şirketleri çıkıyor." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülke ve millet olarak, hiçbir toplumun doğal kaynağı, alın teri, emeği ve kanı üzerinden refah devşirme peşinde koşmadık." açıklamalarını yaptı.

"Özellikle Kıta ülkelerine  yönelik, Batılı devletlerin sergilediği o mütekebbir, müdahaleci, nobran tavırlarını asla kabul etmedik, etmiyoruz." Erdoğan, "Afrika'da kapısı çalınmadık dost, yarası sarılmadık gönül, iş birliği yapılmadık devlet bırakmıyoruz." ifadelerine yer verdi.

ÜMMET BİLİNCİ VURGUSU!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizler de gittiğimiz yerlerde adı Mustafa, Ahmet, Abdullah olan ancak İslam'la bağını koparmış pek çok insana ne yazık ki rastlıyoruz. Bu tabloda büyük güçlerce yürütülen misyonerlik faaliyetlerinin çok ciddi etkisi vardır. DEAŞ, Boko Haram, FETÖ gibi terör örgütleri de bu sürece katkı sunuyorlar." 

 "Müslümanlar olarak ümmet bilincini, kardeşlik hukukunu daima gözeteceğiz. Aramızdaki yapay sınırlar bizim ufkumuzu belirleyemez."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal