Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Milletvekillerine Talimat: Yeni Partiler Hakkında Konuşmayın

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun kuracakları öne sürülen yeni partiyle alakalı milletvekillerine uyarı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Partiler hakkında konuşmayın" dediği kaydedildi.

15.07.2019-12:21 - (Son Güncelleme: 15.07.2019-12:18) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Milletvekillerine Talimat: Yeni Partiler Hakkında Konuşmayın

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ekonomi eski Bakanı Ali Babacan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ayrı iki parti için kolları sıvadığı söylentisi ile alaklaı milletvekillerine emir verdiği iddia edildi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi "Şimşek'e ekonominin başına geçmesi önerildi mi?" başlığıyla paylaşılan yazısında AK Parti kulislerinden aldığı bilgileri aktardı. Selvi, milletvekillerine iki ayrı uyarıda bulunulduğunu öne sürerek Erdoğan'ın şunları söylediğini iddia etti:

"1- Sistem tartışmasını gündemde tutmayın.

2- Yeni kurulacak partiler hakkında konuşmayın."

YENİ PARTİ İDDİALARI: ALİ BABACAN

31 Mart seçimi öncesi başlayan yeni parti kulisler, 23 Haziran'ın ardından daha yüksek sesle konuşulmaya başlandı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün desteğini aldığı öne sürülen Ali Babacan'ın, kurucu üyeleri arasında olduğu AK Parti'den istifa etmesi ise Ankara'da büyük yankı uyandırdı. Babacan, istifasının ardından yaptığı açıklamada "Türkiye'nin bugünü ve geleceği için yeni bir çalışma başlatmak kaçınılmaz hale gelmiştir" demesi yeni parti iddialarını güçlendirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal