Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mesut Yılmaz Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Camii'nde incelemelerde bulunduktan sonra hayatını kaybeden eski başbakan Mesut Yılmaz'ın yakınlarına baş sağlığı diledi.

30.10.2020-12:27 - (Son Güncelleme: 30.10.2020-13:07) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mesut Yılmaz Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Başkan Erdoğan, öğle saatlerinde Üsküdar Kısıklı'daki konutundan hareketle Beyoğlu'nda yapımı süren Taksim Camisi'ne gitti.

Burada cami inşaatını gözden geçiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yetkililerden bilgi aldı. Bunun ardından Recep Tayyip Erdoğan'ın bir sonraki durağı yeni Atatürk yeni Kültür Merkezi (AKM) oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki çalışamaları da incemekten kaçınmadı. Başkan Erdoğan'ın yanında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vali Ali Yerlikaya ile İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş hazır bulundu.

Sonrasında basının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  burada Mesut Yılmaz'ın yakınlarına başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

''Türkiye'de gerek başbakan olarak gerek dışişleri bakanı olarak gerek kültür ve turizm bakanı olarak görevler icra etmiş olan bir devlet adamı, aynı zamanda tabi hemşehrim bundan dolayı da bir hukukumuz var. Sağolsun tüm davetlerimize sağlıklı olduğu süreçler içerisinde katılma erdemini göstermişti. Bundan dolayı da kendilerine bir şükranım var. Ben tüm ailesine başta eşi olmak üzere başsağlığı diliyorum. Allah taksiratını affetsin. Milletimizin başı sağolsun''

Basına konuşan Cumhurbaşkanı, Taksim Camii ve AKM'nin açılışına yönelik tarih verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Ramazan ayı içerisinde yetişmesine dair bilgi aldım, AKM'yle ilgili 2021'in altıncı ayının sonuna kadar yetiştirme hedefi var'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Taksim Camii ile alakalı olarak Ramazan ayı içerisinde yetişmesine dair şu anda bilgi aldım. Bura ile ilgili Atatürk Kültür Merkezi konusunda 2021'in altıncı ayının sonuna kadar yetiştirme hedefi var.

Bunun için de Kültür ve Turizm Bakanım tüm gayretlerini ortaya koyuyorlar. İnşallah altıncı ayın sonuna kadar yetiştirme hedefimiz var diyorlar.

Tabi kültür ve turizmde çok ciddi ataklarımız var. Fevkalade bir durum olmadığı takdirde altıncı ayın sonunda burayı inşallah bitireceğiz. Belki elektrik işlerinde sarkma olabilir çünkü ithal. Bunun dışındaki bütün işleri inşallah bitireceğiz''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal