Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a Geçmişten Yanıt: 'Türkçe Konuşacağım'

Macron'un Türkçe yazdığı Doğu Akdeniz mesajı dünyada gündem olunca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Türkçe Konuşacağım'' sözü hafızlarda yeniden yer edindi.

19.09.2020-14:22 - (Son Güncelleme: 19.09.2020-15:05)

Fransa Başbakanı Emmanuel Macron'un Türkiye'ye gönderdiği Türkçe mesaj, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Türkiye'nin lideri olduğumda diğer ülkedeki mevkidaşlarımla 'Türkçe Konuşacağım'' dediği görüntüleri yeniden gündeme getirdi.

Doğu Akdeniz sürecinde Türkiye aleyhinde manevralar yapan Macron'un Türkçe mesajı gündem oldu.

Macron'un dünya dili olan İngilizce'yi kullanmak yerine Türkçe paylaştığı açıklama, Türkiye'nin dünya üzerinde kurduğu tahakkümün birinci dereceden göstergesi oldu.

Dünya gündeminin ilk konusu Fransız liderin Türkçe mesajı olunca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın henüz başbakan olmadan önce kullandığı 'Türkçe Konuşacağım' videosu hafızlarda yeniden yer edindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan henüz başbakan olmadan önce katıldığı bir törende kendisine İngilizce olarak sorulan ''Başbakan olduğunuz zaman diğer ülkelerin başbakanları ile hangi dilde konuşacaksınız?'' sorusuna ''Türkçe Konuşacağım'' yanıtını vermişti.

Başkan Erdoğan'ın iktidara geldiği günden bu yana uyguladığı ''yerli ve milli strateji'' Macron'un gönderdiği mesajla da Türkçe'nin ve Türkiye'nin dünyada hakimiyet kurduğunun göstergesi oldu.

MACRON'UN TÜRKÇE MESAJI

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal