Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kritik F-35 ve S-400 Açıklaması!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen 130. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

26.07.2019-13:46 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-13:40) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kritik F-35 ve S-400 Açıklaması!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen 130. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda çok önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşanı Erdoğan, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava sistemleri konusunda ABD'nin aklıselim hareket edeceğini umduğunu belirtti.

"S-400 KONUSUNDA ABD'NİN AKLISELİM HAREKET EDECEĞİNİ UMUYORUM"

Rusya'dan temin edilen ve teslimat süreci tamamlanmak üzere olan S-400 hava savunma sistemi hakkında değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "ABD ile güvenli bölge görüşmeleri sürüyor. Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava sistemleri konusunda ABD'nin aklıselim hareket edeceğini umuyorum. Rusya'dan aldığımız S-400'ler ülkemize gelmeye devam ediyor. Nisan 2020'de bu sistemleri aktif olarak kullanmaya başlayacağız. F-35 projesinden dışlanma teklifleri başta olmak üzere bu konuda Türkiye'ye yöneltilecek hiçbir tehdidin ve yaptırımın ülkemizi güvenlik önceliklerini hayata geçirmekten alıkoyamayacağını buradan bir kez daha ifade etmek isterim. Bu meselede Türkiye'ye daha fazla adaletsizlik yapılmamalı. Güvenlik ihtiyaçlarımız neyi gerektiriyorsa onu gerçekleştireceğiz. Kendi hava savunma sistemlerimizi ve yeni nesil savaş uçaklarımızı geliştirme konusundaki çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. 

Fırat'ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız. Bölgedeki yabancı güçlere güvenerek bugün kabadayılık yapanlar ya toprağın altına girecek ya da zillete teslim olacak." şeklinde konuştu.

"F-35 KONUSUNDA TEDBİRLERİMİZİ ALIRIZ"

 ABD'nin F-35 konusunda aldığı kararlara ve tutuma ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kongre üyelerine sesleniyorum. F-35 vermiyor musunuz? Biz o konuda da yine tedbirlerimizi alırız ve başka yerlere döneriz. Bu konuda da çalışmalarımızı yaptık, yapıyoruz ve yapacağız. Biz eli bağlı duramayız." değerlendirmesinde bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal