Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM Daha Şeffaf Bir Yapıya Kavuşmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Teşkilatı'nın kuruluşunun 75. yıldönümünü kutladığı mesajda, "BM teşkilatı daha demokratik ve şeffaf bir yapıya kavuşmalı" ifadelerini kullandı.

24.10.2020-13:04 - (Son Güncelleme: 24.10.2020-15:38) Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM Daha Şeffaf Bir Yapıya Kavuşmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü ve Birleşmiş Milletler Teşkilatı'nın kuruluşunun 75. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

"Kurucu üyeleri arasında yer aldığımız Birleşmiş Milletler (BM) Teşkilatı’nın 75’inci yıl dönümünü tebrik ediyorum." diyen Erdoğan, Türkiye'nin küresel sistemin merkezinde bulunan Birleşmiş Milletler'in temsil ettiği değerlerin ve çok taraflılık ilkesinin güçlü bir destekçisi ve savunucusu olduğunu dile getirdi.

Erdoğan'ın mesajının devamında şu ifadeler yer aldı:

"Ülkemiz, BM’nin barışı koruma operasyonlarına Kore Savaşı’ndan bu yana personel katkısı sağlamakta, BM bünyesinde Medeniyetler İttifakı ve Barış için Arabuluculuk gibi iki önemli girişimin liderliğini sürdürmektedir."

"BM ADİL VE ŞEFFAF BİR YAPIYA KAVUŞTURULMALI"

Türkiye'nin insani diplomasiye öncelik verdiğini ve insani yardımlarının milli gelirine oranı itibariyle dünyanın en cömert ülkesi olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye içinde geçici koruma sağlanan dört milyona yakın insana ek olarak kriz bölgelerinde yaşam mücadelesi veren sivillere yönelik insani yardım çalışmalarının da sürdüğüne dikkat çekti.

Birleşmiş Milletlere daha adil ve şeffaf bir yapıya kavuşturulması yönünde çağrıda bulunan Erdoğan, "Öte yandan, BM teşkilatının daha temsili, demokratik, hesapverebilir, etkin, şeffaf, adil ve insan odaklı bir yapıya kavuşturulması, Covid-19 salgınının da teyit ettiği üzere, mecburiyet arz etmektedir. Bu doğrultuda, başta Güvenlik Konseyi olmak üzere, BM sisteminin reformuna yönelik çabalara “Dünya Beşten Büyüktür” şiarıyla katkıda bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal