Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Katılım Bankalarına Faiz Uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katılım finansının bankacılık sisteminin faiz oranıyla hareket etmemesi gerektiğini söyleyerek, "Eğer onunla hareket ederse bunun adı aldatmaca olur." dedi.

09.09.2019-13:51 - (Son Güncelleme: 09.09.2019-13:48) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Katılım Bankalarına Faiz Uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Marmara Üniversitesi Rektörlük Binası'nda yapılan "Alternatif Finansta Yeni Ufuklar: Likidite, Yeşil Finans ve Politik Ekonomi Programı"nda açıklamalar yaptı. Faiz meselesine de değinen Erdoğan, "Katılım finansı, bankacılık sisteminin faiz oranlarıyla hareket etmemelidir. Eğer onunla hareket ederse bunun ismi aldatmaca olur." dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"ÜLKEMİZİ BU ALANDA HAK ETTİĞİ YERE GETİRECEĞİZ"

Alternatif finansal işlemler dünyada hızla yayılmaktadır. Geleceğin dünyasında faize dayalı sistemin yeni bir finansal mimariye bırakacağına inanıyorum. Yeni finans modellerini tercih oranı giderek artıyor. İlerleyen dönemde alternatif finans meselesinde daha cesur ve kararlı adımlar atacak ve ülkemizi bu alanda da hak ettiği yere getireceğiz.

"BUNUN ADI ALDATMACA OLUR"

Katılım finansı, bankacılık sisteminin faiz oranlarıyla hareket etmemelidir. Eğer onunla hareket ederse bunun ismi aldatmaca olur. Böyle bir şeye kesinlikle fırsat verilmemeli.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal