Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kaşıkçı Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kaşıkçı olayına yönelik, 'Aslında fail belli. Elimizde başka bilgi belge var. Kaşıkçı olayında parmağı olanları Suudi yetkililer açıklayacak' dedi.

26.10.2018-12:23 - (Son Güncelleme: 26.10.2018-13:54)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ekim ayı Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Cemal Kaşıkçı olayına yönelik çarpıcı açıklamalar yaptı. Suudi Arabistan'a net mesajlar ileten Erdoğan, 'Bu 18 kişi Cemak Kaşıkçı olayında kimlerin parmağı olduğunu biliyor. Fail bunların içinde. Aslında fail belli. Elimizde başka bilgi belgeler var. Gün ola harman ola. Çok aceleci olmak nlamsız. Kaşıkçı olayında failleri Suudi yetkililer açıklayacak' şeklinde konuştu.

Erdoğan ayrıca Suudi Arabistan'a daha önce yaptığı çağrıyı tekrarlayarak, 'Pazar günü Suudi Başsavcı Türkiye'ye gelecek. O son açıklanan yerli işbirlikçi kim? Bu 15 kişiyi Türkiye'ye gönderen kim. Bunlar tutuklandı fakat ben kendilerine belirttim ,dedim ki siz konuşturmasını bilirsiniz bu 18'in içinde ne olmuşsa bu dolapların bunların içinde. Konuşturamıyorsanız olay İstanbul'da yaşanmıştır o zaman bunları bize teslim edin biz yargılayalım' ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı Türk vatandaşı bir hanımefendi ile yapacağı evliliğin resmi işlemleri amacı ile gittiği ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkamadı. Araştırmalar bizi Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldüğü sonucuna götürdü. Suudi yetkililer tarafından yapılan açıklamalar bizi farklı endişeye götürdü. O da Kaşıkçı'nın konsolosluktan çıktığı ifadesiydi burası komikti. Çıkacak da dışarıda bekleyen nişanlısını almayacak. Bu çocukça açıklamalar devlet ciddiyeti devlet adamlığı ile ters düşer.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal