Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kadın Cinayetlerine Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Ülkemizin her köşesinde her an kadınların katledildiği gibi gösterme çabaları var. Kadına fiziken ve ruhen şiddet uygulayanın karşısına ilk önce biz çıkarız."dedi.

09.01.2020-15:49 - (Son Güncelleme: 09.01.2020-16:19)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Engelli Memur Atama' töreninde kadın cinayetlerine tepki niteliğinde açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyledir:

"Nikah dışı evlilik bizim değerlerimizde yok. Buna birlikte tavır koymamız gerekiyor. Bir namussuz bir alçak meşru olmayan bir yaşamla onunla birlikte yaşıyor. Asit veya kezzap atıyor yüzüne. Bir göz gidiyor. Mahkemenin verdiği ceza 13 yıl ortalama. Ben soruşturuyorum, verilen cevap şu, kanunun en yüksek oranı bu. Ben de diyorum ki, siz burada hakkı, hukuku adaleti arayacaksınız. Böyle bir olay kendi kızınızın başına gelmiş olsa nasıl değerlendirirsiniz? Buradan tüm yargı dünyasına sesleniyorum, kanun maddelerine değil vicdanınızın sesini dinleyin. Hukuk eşittir kanun değildir. Bunu iyi anlamamız lazım. "

KADIN CİNAYETLERİ TEPKİSİ
"Türkiye'deki kadın cinayetleri Avrupa'nın yarısı kadar. Ülkemizin her köşesinde her an kadınların katledildiği gibi gösterme çabaları var. Kadına fiziken ve ruhen şiddet uygulayanın karşısına ilk önce biz çıkarız. İnsani duyarlılıkların sinsi bir şekilde istismarıyla aile kurumunun içinin boşaltılmasına asla izin vermeyeceğiz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal