Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'in 'Müzakereye Açığız' Mesajına Yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cenevre'de yaptığı açıklamada “Putin ile telefon görüşmesinin içeriğini açıklarken, kendisine yöneltilen İsrail'in “Müzakereye açığız” mesajına yönelik sorulan soruyu da yanıtladı.

18.12.2019-13:57 - (Son Güncelleme: 18.12.2019-17:49) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'in 'Müzakereye Açığız' Mesajına Yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cenevre'de yaptığı açıklamada “Putin ile telefon görüşmesinin içeriğini açıklarken, kendisine yöneltilen İsrail'in  “Müzakereye açığız” mesajına yönelik sorulan soruyu da yanıtladı. 

Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştünüz. Türkiye’nin Libya’ya asker gönderme planı da gündeme geldi mi? Görüşmenizin içeriğine ilişkin bilgi verebilir misiniz?

Biz bir görevlendirme yaptık. Bu görevlendirme kapsamında, dışişleri bakan yardımcısı, savunma bakan yardımcısı ile istihbarattan ve ulusal güvenlikten oluşan bir heyetle, kısa bir zaman içerisinde arkadaşlarımız Moskova ziyareti yapacaklar. Muhatapları ile bölgesel konuları etraflıca ele alacaklar. Bizler yapıcı ve kısa sürede netice alıcı bir görüşme olmasını sayın Putin’den istedik ve kendileri de aynı şekilde talimatları vereceklerini söylediler. Hem Libya hem de Suriye konularını görüşmeleri konusunda mutabık kaldık.

EastMed boru hattı projesine ilişkin İsrailli yetkililerden, “Müzakereye açığız” mesajı geliyor. İlerleyen süreçte İsrail, Lübnan, Mısır gibi kıyıdaş ülkelerle Doğu Akdeniz’de bir işbirliği başlar mı?

İsrail konusu şu ana kadar hiç gündemimize gelmedi. Gündemimize gelmediği için, bu konuyu gündeme getirmemiz anlamsız olur.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal