Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İş İnsanlarına Övgü: Bu Başarının Altında Sizlerin İmzası Var

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOBB Genel Kurulu'nda önemli açıklamalar yaptı. Türk Malı ibaresinin artık dünyada kalitenin simgesi haline geldiğini söyleyen Erdoğan, "Bu başarının altında sizlerin imzası var" dedi.

02.05.2019-13:19 - (Son Güncelleme: 02.05.2019-13:10)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 75'inci Genel Kurulu'nda önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk Malı tabiri artık dünyanın dört bir tarafında kalitenin sembolü haline gelmişse, bu başarının altında sizlerin imzası vardır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"MİLLETİN ÖNÜNDE KİMSE DURAMAZ"

Türkiye'yi 2023 hedeflerine gene beraber taşıyacağız. İş dünyamız kendini geleceğe ne kadar hızlı hazırlarsa, biz de o hedeflerimize o derece çabuk ulaşırız. Sizlerin azmi, çalışkanlığı dirayeti ve kabiliyetiyle önümüze çıkan engelleri teker teker geçerek hedeflerimize doğru yürümeyi sürdüreceğiz. Sizler ürettiğiniz, istihdamı artırdığınız, ihracatı artırdığınız, yatırımlarınızı sürdürdüğünüz müddetçe Allah'ın izniyle bu ülkenin ve halkın önünde kimse duramaz.

Türk Malı ibaresi artık dünyanın dört bir tarafında kalitenin sembolü durumuna gelmişse, bu başarının altında sizlerin imzası vardır.

Bir defa daha Türkiye'nin büyümesi, güçlenmesi, zenginleşmesi mücadelesine katkı veren her bir kardeşime teşekkür ediyorum. Geride bıraktığımız 17 senedeki istikrar ve güven ikliminde yaptığımız bu başarılar bize önümüzdeki dönemde çok daha büyük başarılara imza atabileceğimize işaret ediyor. Türkiye'yi 2003'ten 2018'e dek senede 5,6 büyütme başarısını beraber kaydettik. Her ne kadar döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle biraz gerilemiş de olsa milli gelirimizi üç kattan fazla arttırmayı beraber başardık. İhracatımızı 169 milyar doların üstüne birlikte çıkardık. Turizmde 46 milyon turist sayısına beraber ulaştık. Birileri borçlanma rakamları üstünden fırtına koparmaya uğraşıyor. Bunun farkındayız. Kamu borç stokumuzun milli gelirimize oranı yüzde 13,7 seviyesindedir. Göreve geldiğimi zaman yüzde 60'ın üstündedir. Mayıs 2013'te IMF'ye olan borcu herhalde sıfırlamayı bir kenara koymak mümkün değildir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal