Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İnternet Erişim Engelleriyle İlgili Önemli Açıklama

İnternet erişim engelleri ile alakalı açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir internet sitesinin tamamına değil, engellenmesine karar verilen kısmına erişimin sınırlanmasına imkan verecek bir düzenleme yapılacak." dedi.

30.05.2019-15:22 - (Son Güncelleme: 30.05.2019-18:56)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Yargı Reformu Stratejisi Programı'nda açıklamalar yaptı. İfade özgürlüğünü demokrasinin en önemli koşulu olarak görüyoruz" diyen Erdoğan, "Bir internet sitesinin bütününe değil, engellenmesine karar verilen bölümüne erişimin kısıtlamasına imkan verecek bir düzenleme yapılacak." açıklamasını yaptı.

Erdoğan açıklamasında şunları söyledi;

HAK VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ

Hak ve özgürlükler ile alakalı standartların iyileştirilmesine dönük mevzuat paketleri hazırlıyoruz. Bu husustaki davalarda kanun yolu güvencesinin artırılmasını sağlayacağız. İfade özgürlüğü ile alakalı kararların istinaf aşamasının ardından Yargıtay tarafından incelenmesini sağlayacağız.

İNTERNET ERİŞİM SINIRLAMASI

Tutuksuz yargılamayı asıl yöntem olarak kabul ediyoruz. Bu sürelerin soruşturma ve kovuşturma için ayrı ayrı düzenlemeyi ele alıyoruz. Bir internet sitesinin hepsine değil, belli sayfanın erişiminin engellenmesine dönük çalışmalar yapacağız.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal