Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdam İtirafı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ereğli Mitingi'nde dikkat çeken bir çıkış geldi. Erdoğan, "Biz bir yanlış yaptık, idamı kaldırdık. Bana göre yanlış yaptık" dedi.

19.03.2019-13:27 - (Son Güncelleme: 19.03.2019-13:39) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdam İtirafı

31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçim çerçevesinde halka hitap Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli bir idam çıkışı yaptı. Erdoğan, "Biz bir yanlış yaptık, idamı kaldırdık. Bana göre yanlış yaptık." dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak Ereğli'de yapılan mitingde halka hitap etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

''AK Parti 17 senedir bu ülkeyi hep daha ileri götürmenin gayreti içerisinde oldu. Ülkemizin önünü terör örgütleriyle kesemeyeceklerini fark edenler son olarak halkımızın işine aşına saldırdılar. Bu saldırıyı da püskürttük."

CAMİ SALDIRISI

"Anadolu Yakası'nda duracakmışız Avrupa Yakası'nda duramazmışız. Sen kimsin ya? Terbiyesiz ahlaksız. 50 tane ibadet eden kardeşimizi kalleşçe adice alçakça öldürdün. Bunun hesabını vereceksin. Yeni Zelanda sormazsa öyle ya da böyle biz bunun da hesabını sormasını biliriz."

İDAM ÇIKIŞI: YANLIŞ YAPTIK

Biz bir yanlış yaptık, idamı kaldırdık. Bana göre yanlış yaptık. Neden? 15 Temmuz gecesi 251 vatandaşımızı, askerimi, polisimi şehit edenleri; ağırlaştırılmış da olsa müebbet de olsa cezaevinde onları beslemek dahi bana ağır geliyor. Meclisimiz bununla alakalı karar verirse ben onaylarım. Yeni Zelanda Parlamentosu bu adamla alakalı vermiyorsa ben de Yeni Zelanda hükümetiyle tartışırım. Gereğinin yapılması lazım.

AVRUPA'YA ÇAĞRI

"Fransa'da terör duruyor mu durmuyor? Hollanda'da İngiltere'de... Samimi olun. Samimi olmadıkları için de bedel ödüyorlar daha çok bedel öderler. Diyoruz ki gelin teröre karşı birlikte mücadele edelim."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal