Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gündeme Dair Önemli Açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

09.01.2018-12:10 - (Son Güncelleme: 09.01.2018-12:34) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gündeme Dair Önemli Açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

Sizlere Meclis çalışmanız da verimli bir hafta diliyorum. Bütçe maratonundaki çalışmalarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar katıldığımız ile kongrelerimizin sayısı 15'i buldu. Sayın Başbakanımız da farklı illerde kongrelere katıldı. Bu hafta sonu da Elazığ, Bingöl, Tokat kongrelerimizde milletimiz ile buluşacağız. Bu senenin Eylül ayı gibi planladığımız büyük kongremiz için hazır hale gelmiş olacağız.

TERÖR KORİDORUNU ÇÖKERTECEĞİZ

Mahalli idareler ile milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine mücadelemizi tazeledik. 2015 senesindeki seçimlerle mukayese edilemeyecek oranlarda büyük bir coşku ve heyecan dikkatleri çekiyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki illerimizdeki yakın ilgiden memnuniyet duydum. Çukur eylemleri, 16 Nisan halk oylaması ve Kuzey Irak'taki gelişmeler esnasında gösterdikleri sağlam duruş, bölgedeki kardeşlerimizin samimiyetlerinin ifadesidir. Sıra bölücü örgütün Suriye terör koridorunu çökertmeye gelmiştir. Tüm sınır boylarını güvene ulaştırılarak bu süreci tamamlayacağız.

Geçmişte partimiz çatısı altında bulunup da bugün dışarıda başka havalarda gezen hiç kimsenin partimiz hakkında söz söylemeye hakkı yoktur. Herkes ağzını açmadan önce nerede yer aldığına dikkat etmelidir. Bunlar AK Parti olarak milletimizle beraber verdiğimiz hayati mücadelede en küçük desteklerini görmediğimiz, karşı saflarda silüetleri görülen kişilerdir. Bununla ilgili sesiniz çıkmayacak, evet-hayır referandumu yapılıyor, bakıyorsunuz birileri de 'hayır' için kampanya içinde yer alıyor. Kulislerde, şurada burada. Şimdi de kendilerinde söz hakkı buluyorlar.

Kusura bakmasınlar. Bu birlikteliği, beraberliği, dayanışmayı hasara götüreneler bilsinler ki artık bu kervanın samimi yolcuları olamazlar. Biz bu yola çıkarken ahdederek çıktık. Bu ahitle çıkarken de sadakatin aslolan bir kavram olduğunu bilerek çıktık. Bu trenden düşenler, düştükleri yerde kalırlar. Bu süreçte üzerimize düşen geçmişteki hatalardan pay çıkarmaktır. Tüm teşkilatlarımızın bu mevzuda güç birliği içinde olduklarını görmekten memnuniyet duyuyorum. Hırslarının esiri olanların hükmünü milletimiz zaten veriyor.

TRUMP’IN KUDÜS KARARI

Son grup toplantımızdan şimdiye kadar gündemimizdeki en ciddi meselelerden biri de Kudüs'tü. ABD’nin kararının hemen sonrasında başlattığımız diplomasi trafiği ile hızla çalışma başlattık. İslam dünyasının uzun zamandır bir konu etrafında güçlü şekilde kenetlenmesine vesile oldu. İkircikli davranan kimi ülkeler var, hepsini biliyoruz. Ama genel görüntü ümit vericidir. Birileri hemen bizi ayrımcılıkla, ötekileştirme ile suçluyor. Daha önceki gün İstanbul'da Bulgar cemaatinin Demir Kilisesi'nin açılış törenini yaptık. Hükümetlerimiz döneminde kilise, şapel, havra olarak 14 binin üzerine eseri hizmete sunduk. Trabzon'da Sümela Manastırı da aynen restore ediliyor. Ayrımcılık hedefimiz olsa bu işlere niye girelim. Bütün bu hizmetler inanç konusundaki samimi duruşumuzun göstergesidir.

AYAK BASILMADIK YER BIRAKMAYACAĞIZ!

Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asya coğrafyası hem tarihi hem insani olarak zaten ayrılmaz bir parçamızdır. Bu büyük coğrafyada ecdat yadigar maddi manevi tüm hatıralara sahip çıkarak kardeşlik hukukumuza hayat verdik, kuvvetlendirdik. Ayak basmadık yer bırakmıyoruz. Bu fotoğrafta Afrika’nın ayrı bir yeri var. Çünkü Afrika herkes tarafından ittifakla kabul ettiği üzere, üçüncü bin senenin yıldızı olacak kıtadır. Maalesef Afrika, Türkiye olarak senelerce ihmal ettiğimiz, adeta batılı sömürgecilerin kanlı pençelerine terk ettiğimiz bir coğrafyaydı. Büyükelçiliklerimizin sayısı 12 idi. Fakat şimdi biz 2005 senesini Afrika yılı ilan ettik. Afrika yılı ilan edilmesinin ardında yoğun bir çalışmaya başladık ve bizim şimdi büyükelçilik sayımız 41 oldu. Hedef Afrika’da büyükelçiliğimizin olmadığı ülke olmayacak.

FARKLI DARBE GİRİŞİMLERİ PLANLIYORLAR

15 Temmuz darbe girişiminde başarı gösteremeyenler şimdi farklı darbe girişimleri içindeler. Bunu da özellikle buradan ifade etmem gerekir. Şu anda Amerika'daki malum dava bir siyasi içerikli darbe girişiminin göstergesidir. Türkiye'yi güya kendilerine göre ekonomik noktada sıkıştırmak, FETÖ ile CIA ile FBI ile sıkıştırmak suretiyle Türkiye'ye kendilerine göre bir sıkıştırma operasyonudur. Bu oyunda tutmayacak, bunu da başaramayacaklar. Türkiye bir kabile devleti değildir, bunu bilmeleri lazım. Biz istiklal mücadelemizi küllerimizden yoğrularak ayağa kalktık ve öyle kazandık.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal