Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazeteciye Ayar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İngiltere Başbakanı Theresa May’den müşterek basın açıklaması gerçekleştirdi. İki lider basın açıklamasının ardından gazetecilerden gelen soruları yanıtladı.

15.05.2018-21:50 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-21:55)

Cumhurbaşkanı Erdoğan İngiltere seyahati çerçevesinde görüştüğü İngiltere Başbakanı May ile basın açıklaması düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakan May'le gerçekleştirdiği toplantıda gazetecilerin yönelttiği soruları cevapladı.

GAZETECİYE AYAR

Muhabir Cumhurbaşkanı Erdoğan’a "Seçimlerin adil ve özgür olmasını nasıl sağlayacaksınız? 200 gazeteci parmaklıklar ardında. Profesörler, öğretmenler ve asker içeride seçimler nasıl adil olacak?" diye soru yöneltti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gazeteciye, "Her şeyden önce Türkiye'de teröristlerde içeride sizlere aktarılan bilgiler çok çok yanlış. Bir kere teröristlerle gazetecileri birbirinden ayırın. Haber kaynaklarınız yanlış, bankamatiklerde paraları götürenler, insan öldürenler bunlarla ilgili gazetecidir diye her taraf serbest değil. Yargımız teröre karışmış olanlarla ilgili bu kararı verdi. Sağlıklı haber öğrenin ki sağlıklı haber üretin. Dün de bu cevabı verdim ama size ulaşmadı galiba. Teröristten gazeteci olmaz." şeklinde cevap verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İSRAİL’İ TEHDİT ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu akşam bir gelişme daha duydum, onlar (İsrail) Kudüs'teki büyükelçimizle ilgili bir karar alma noktasına gelmişler. O karar eğer arzu etmediğimiz şekilde gerçekleşecek olursa, bizim de farklı yaptırımlarımız olacaktır" diyerek İsrail’i tehdit etti.

Aynı açıklamada dünyaya çok güçlü mesajı ileteceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(İİT Olağanüstü Zirvesi) Dünyaya çok güçlü mesajı İstanbul'dan vereceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Kudüs'ün statüsünü değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kudüs'ün gerek Birleşmiş Milletler kararlarıyla gerekse uluslararası anlaşmalarla garanti altına alınmış statüsünü değiştirecek her türlü adımdan kaçınılması şarttır’’ şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal