Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fazıl Say Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyaretinin ardından Moskova'dan Ankara'ya dönüşünde kendisiyle beraber olan baın muhabirlerinin sorularını cevaplarken geçen hafta katıldığı Fazıl Say konseri hakkında da açıklamalarda bulundu.

25.01.2019-08:48 - (Son Güncelleme: 25.01.2019-08:44) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fazıl Say Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyaretinin ardından Moskova'dan Ankara'ya dönüşünde kendisiyle beraber olan baın muhabirlerinin sorularını cevaplarken geçen hafta katıldığı Fazıl Say konseri hakkında da açıklamalarda bulundu.

''Fazıl Say konserine gittiniz. Say'ı destekleyenler ise 'Onu da Erdoğan'a kaptırdık' diye Say'a linç girişimine başladılar. Konu hakkında ne söylersiniz." sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan: 

'Fazıl Say, kendini, bulunduğu alanda dünyada ispat etmiş bir arkadaşımız, kardeşimiz. Bize düşen nedir? Bununla iftihar etmektir. Biz bir çok şeyleri yıktık da görmek istemeyenler görmüyor. Harbiye Kongre Merkezi'nin yanında Cemal Reşit Rey'i yaptık. Onu biz yıkarken her tarafı ayağa kaldırdılar. Dedik ki 'Daha güzelini, daha büyüğünü yapıyoruz, biraz sabırlı olun'. AKM olayını gündeme getirdim, kıyametler koptu. Burada opera binası yapacağız dedik. Çıldırdılar. Şimdi oranın temelini atıyoruz. Daha büyük ve işlevsel bir opera binası. Aynı şekilde hani çok kızdıkları Taksim'deki kışla. O Topçu Kışlası'nın aslını bir görseniz, 'Yazıklar olsun burayı yıkanlara' dersiniz. O kadar muhteşem bir eser. Onun orijinaline uygun mimari tasarımlarını yaptırıyorum. Orayı ihya edeceğiz. Onun karşısında Maksem'in arkasına Taksim Camii'ni yapıyoruz. O da bitmek üzere. İstanbul'da doğru düzgün meydan yoktu. Taksim'de trafiği alta aldık, Taksim meydana kavuşuyor. Bir taraftan o tarihi kışla ortaya çıkacak öbür taraftan opera muhteşem eser olarak geliyor, öbür tarafta Taksim Camii o da muhteşem eser olarak ortaya çıkıyor.' ifadelerinin kullanarak yanıt verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal