Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Faiz İndirimi ve Enflasyon Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün Merkez Bankası faizlerde düşüşe gitti. Piyasalar bu durumu normal karşıladı. Yıl sonuna kadar faiz indiriminin devamı gelecek. Faiz düştükçe enflasyon da düşecek" diye konuştu.

26.07.2019-12:45 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-13:27) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Faiz İndirimi ve Enflasyon Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da İl Başkanları Toplantısı'nda ekonomiye ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, piyasaların söz konusu kararı normal karşıladığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Dün Merkez Bankası faizlerde düşüşe gitti. Ne oldu? Battık mı, bittik mi? Her şey yerle yeksan oldu mu? Piyasalar bu durumu gayet normal karşıladı. Olması gereken zaten buydu. Bu bile yeterli değil. Yıl sonuna kadar bunun kademeli şekilde devamı gelecek. Faiz düştükçe enflasyon da düşer. Faiz oranlarının düşmesi bir süredir yavaşlayan ekonomimizin yeniden canlanmasını sağlayacaktır. Dün alınan kararı ben hayati bir dönüm olarak görüyorum. İnşallah bununla birlikte enflasyonun da suratle düşmeye başladığını hep birlikte göreceğiz. Türkiye serbest piyasa ekonomi ilkelerinden taviz vermeden yoluna devam edecektir."

"YERLİ ÜRÜNLERİN GÖRÜNÜLÜRLÜĞÜNÜ VE FARKINDALIĞINI ARTTIRACAĞIZ"

Yerli ve milli üretimin önemine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni ekonomi programımız ile yol haritamızı ve önceliklerimizi ortaya koyduk. Yüksek teknoloji ürünlerinin üretileceği, teknoloji bölgeleri kuruyoruz, kuracağız. Biyoteknoloji alanında yerli üretimi teşvik edeceğiz, yetkinliklerimizi arttıracağız. Petrokimya alanında Ceyhan Endüstri Bölgesi'ni bunun için hayata geçireceğiz. Yerli ürünlerin görünülürlüğünü ve farkındalığını arttıracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal