Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ermenistan'a 1915 Olayları Çağrısı: Biz Arşivlerimizi Açtık Siz de Açın

Cumhurbaşkanı Erdoğan 1915 olayları ile alakalı tüm dünyaya hodri meydan dedi. Erdoğan, "Biz arşivlerimizi açtık. Ey Ermenistan senin de var siz de açın, üçüncü ülkelerde varsa onlar da açsın. Tarihçiler gelsin çalışsın" diyerek kararlılığını ortaya koydu.

24.04.2019-12:23 - (Son Güncelleme: 24.04.2019-12:14) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ermenistan'a 1915 Olayları Çağrısı: Biz Arşivlerimizi Açtık Siz de Açın

Cumhurbaşkanı Erdoğan Arşivlerimizin Gelişimi, Vizyonu ve Tarih Araştırmalarına Katkısı Sempozyumu'nda açıklamalar yaptı. 1915 olayları hususunda Ermenistan ve üçüncü ülkelere çağrı yapan Erdoğan, "Biz arşivlerimizi açtık. Ey Ermenistan senin de var siz de açın, üçüncü ülkelerde varsa onlar da açsın. Tarihçiler gelsin uğraşsın. Sonra siyasetçiler olarak bizler görüşelim. Gerçeği bulmak isteyen herkese arşivlerimizin kapıları sonuna dek açıktır" dedi.

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar;

"Arşiv halkın ve devletin hafızasıdır. Hafızası olmayan halklar nereden geldiklerini, nerede durduklarını ve nereye gideceklerini bilemezler.

Hep üzülürüm, Süleymaniye'deki o kütüphanelerimizin, arşivlerimizin durumuna. Bizi Kağıthane'deki yeni yerin yapımına o sevk etmişti. Özellikle Osmanlı dünyada en iyi kayıt tutan devletlerin başında gelir. Bugüne dek Osmanlı arşivlerine dönük çalışmalarda 31 milyon belge tasnif etmiştir. Cumhuriyet döneminde bu hazinenin kıymeti bilinememiş, önemli bir bölümü heba edilmiş. Rami Kışlasını da hem kütüphane hem de bu tür çalışmaların yapılabileceği birimleri açacağız. İnşaat sürüyor. Ankara'da 5 milyon ciltlik kütüphanemiz yer alıyor. Bundan böyle devlet belgelerimizi ecdadımızın hassasiyetini de koruyup düşüneceğiz.

ARŞİV ÇAĞRISI

Biz arşivlerimizi açtık. Ey Ermenistan senin de var siz de açın, üçüncü ülkelerde varsa onlar da açsın. Tarihçiler gelsin uğraşsın. Sonra siyasetçiler olarak bizler görüşelim. Gerçeği bulmak isteyen herkese arşivlerimizin kapıları sonuna dek açıktır. Ermeni konusunu kaşıyan hiçbir grup ve devlet iddialarını arşivleriyle kanıtlayamamıştır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal