Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dolar Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dolar yükselse dahi düştüğünü göreceksiniz diyerek piyasalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

11.07.2018-17:50 - (Son Güncelleme: 11.07.2018-17:59) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dolar Açıklaması

Azerbaycan ve KKTC ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın görevi başarıyla yerine getireceğine inandığını belirtti.

"EMİNİM DOLAR DÜŞECEK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, piyasalarla ilgili sorulan "Siz kabineyi açıklamadan dolar kuru 4.50’ye kadar geriledi, sonra 4.75’e fırlatıldı. Hazinenin ihalesinde faiz yüzde 20 civarında gerçekleşti. Yeni sistem başlarken negatif operasyon çekildiği kanaatinde misiniz?" sorusunu şu şekilde yanıtladı:

"Birileri bu işi tırmandırmaya çalışsa da bunun düştüğünü göreceksiniz. Bu kadar emin konuşuyorum. Hazine ve Maliye Bakanımız elbette ne gerekiyorsa yapacaktır. Burada birçok enstrümanlarımız var. Önümüzdeki süreçte inanıyorum ki faizin de düştüğünü göreceğiz. Ben eminim, sadece devlet bankalarımız değil, özel bankalarımız da gerektiğinde taşın altına eline koyacaktır. Yüksek faiz, istihdamda düşüşü de beraberinde getirebiliyor. Yatırımcılar, gerçek girişimcilerin, yatırımlarını geliştirmeleri, istihdamlarını artırmaları, elbette kendilerine imkan sunulmasıyla mümkündür. Bu işi sadece devlet bankalarının sırtına yükleyemeyiz."

"ALBAYRAK'IN FİNANS SEKTÖRÜYLE HEM PRATİKTE HEM TEORİDE GEÇMİŞİ VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi yönetiminin başına Berat Albayrak'ın getirilmesine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

"Berat Albayrak Bey'in finans sektörü ile hem pratikte hem de teoride geçmişi var" ifadelerini kullan Erdoğan "Böyle bir geçmişi olmuş bir arkadaşımız olması sebebiyle bu işi çok daha seri derleyip, toparlayacağına ve başarıyla yürüteceğine inanıyorum. Bu adımla birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı, devlete finans temininde çok daha güçlü bir kaynak oluşturacak" dedi.

"BANKALAR ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAK"

Mehmet Şimşek'in kabinede yer almamasına dönük yabancı medyada çıkan olumsuz eleştiriler için "Onların yaklaşımlarını umursamıyorum" şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz ve kurla alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

"Birileri bu işi tırmandırmaya çalışsa da, bunun düştüğünü göreceksiniz. Bu kadar emin konuşuyorum. Hazine ve Maliye Bakanımız elbette ne gerekiyorsa yapacaktır. Burada birçok enstrümanlarımız var. Ben eminim, sadece devlet bankalarımız değil, özel bankalarımız da gerektiğinde taşın altına eline koyacaktır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal