Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dolar Açıklaması: Döviz Operasyonu Ters Tepti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya üzerinden yayınlanan programda gençlerle sohbet ediyor. Erdoğan burada dövizle ilgili açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı, "Döviz, faiz, kur sıkıştırma operasyonları ters tepti" dedi.

28.03.2019-14:22 - (Son Güncelleme: 28.03.2019-14:12) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dolar Açıklaması: Döviz Operasyonu Ters Tepti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesaplarından yayınlanan sürpriz bir programda dövizde meydana gelen dalgalanmaya değindi.

"Döviz, faiz, kur sıkıştırma operasyonları ters tepti" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi Türk Lirası bulamıyorlar. İş terse geldi. Bir anda Türk Lirası prim yaparken dolar düşmeye başladı. Piyasadaki spekülatörleri terbiye etmemiz gerek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorulan soru;

'Biliyorsunuz son dönemlerdeki döviz problemleri olsun, bunlar bizi bir miktar endişelendirmekte. Örnek verecek olursak, benim kız kardeşim var. O günlük olarak doların değerini takip etmekte. Ben de o açıdan fikrinizi sormak istiyorum?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanıtı;

Sen şimdi o cici kızımıza söyleyeceksin; O TL’nin değerini korumaya uğraşsın. TL’yi biriktirsin çok daha doğru olur.

Bütün bunlar Batı'nın, başta Amerika'nın, Türkiye'yi sıkıştırma hareketleridir. Şimdi son olarak döviz, faiz kur sıkıştırma operasyonları ne oldu? Ters tepti. Şimdi Türk Lirası bulamıyorlar. Ödeme yapma aşamasında sıkıntıya girdiler. İş ters döndü. Bunu yapamayınca da şu anda Türk Lirası prim yaparken, dolar düşmeye başladı.

Dün akşam itibariyle 5,3-4 bu civarlara dek düşmüş durumda. Biz bu kez kendimize güveniyoruz. Ekonomide iyi yerdeyiz. Şu anda uluslararası bu oyunu oynayan bankalar, işte onlar seçim zamanları rapor açıklamayacağız demeye başladı. E açıkla, açıklasan ne olur? Biz kendimize güveniyoruz, inanıyoruz. Bundan önce yaptığınız tutmadı, gene tutmayacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal