Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dikkat Çeken 'Sarı Yelekliler' Yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üsküdar'da katıldığı toplu açılış töreninde Fransa'da 'sarı yelekliler'in protestolarına gerçekleşen polis müdahalesini eleştirdi.

08.12.2018-16:18 - (Son Güncelleme: 08.12.2018-17:04)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üsküdar'da katıldığı toplu açılış töreninde Fransa'da 'sarı yelekliler'in protestolarına gerçekleşen polis müdahalesini eleştirdi. 'Bizim polisimizle alay edenler, polisimizin zulmettiğini öne sürenler, kendi polisleri şimdi bak neler yapıyor' ifadelerini kullanan Erdoğan, Gezi olayları esnasındaki 'Zulüm 1453'te başladı' şeklindeki bir duvar yazısını hatırlatarak 'Umarım 'Zulüm 1789'da başladı' yazısı görmeyiz' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu şekilde konuştu:

'Paris başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin sokakları karışmış vaziyette. Bizim polisimizle alay edenler, zulmettiğini öne sürenler, kendi polisleri şimdi neler yapıyor. Bizim polisimiz insaflı. Her türlü düşünce ve talep demokrasi içinde dile getirilebilir. Avrupa sokaklarındaki görüntüleri endişe ile takip ediyoruz. Umarım Paris sokaklarındaki duvarlarda 'zulüm 1789'da başladı' yazılarını da görmeyiz. Bağdat caddesinin sokaklarında zulüm 1453’te başladı yazıyorlardı. O vicdansızlar bunları yazdı duvarlara.

Avrupa demokrasi dersinden, insan hakları dersinden sınıfta kalmıştır. Üzerine çok titredikleri güvenlik ve refah duvarları bizzat kendi vatandaşları tarafından sarsılmaya başlanmıştır.'

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal