Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dikkat Çeken Dünya Çevre Günü Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tabiata, çevreye ve hayata dair bakış açımızı düzelterek, toplumda bu konudaki hassasiyeti artırarak ve hep beraber çaba göstererek, ecdadımızın mirası, evlatlarımızın emaneti olan bu dünyayı daha yeşil ve yaşanabilir bir dünya yapabiliriz." dedi.

04.06.2020-16:09 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-15:59) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dikkat Çeken Dünya Çevre Günü Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle paylaştığı mesajında, tüm insanlığın  daha yeşil ve daha yaşanabilir bir dünya için gayret içinde olduğuna işaret etti.

Çevre sorunları ile küresel anlamda mücadele verildiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin çevre sorunları konusundaki duyarlı ve sorumlu yaklaşımıyla uluslararası anlaşmalar kapsamında üzerine düşeni yaptığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu doğrultudaki açıklamaları tam olarak şöyledir:

"Tabiata, çevreye ve hayata dair bakış açımızı düzelterek, toplumda bu konudaki hassasiyeti artırarak ve hep beraber çaba göstererek, ecdadımızın mirası, evlatlarımızın emaneti olan bu dünyayı daha yeşil ve yaşanabilir bir dünya yapabiliriz. Medeniyet değerlerimizden beslenen, tabiata saygılı, çevreye duyarlı, israf yerine kanaati esas alan bir tüketim anlayışının kök salması için hepimize, özellikle ailelere ve eğitimcilere ciddi sorumluluklar düştüğünü bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Bu kapsamda eğitim kurumları, sivil toplum örgütleri ve basın yayın organlarının iş birliğinde yürütülecek çevre konusundaki çalışmalara vatandaşlarımızın desteği ve katılımı büyük önem taşımaktadır. Dünya Çevre Günü vesilesiyle, vatandaşlarımızı çevrenin ve doğal zenginliklerimizin korunması, kaynaklarımızın tükenebilir olduğu gerçeğini göz ardı etmeden bireysel tedbirlerin alınması konusunda duyarlı olmaya çağırıyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal