Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çok Sert 'Nobel' Tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yılki Nobel edebiyat ödülünün ırkçı yazar Handke'ye verilmesine ilişkin "Nobel kendini tüketmiştir. Nobel kendini bitirmiştir. Nobel tamamen siyasi, tamamiyle ideolojik davranan bir kuruluştur." değerlendirmesinde bulundu.

10.12.2019-15:35 - (Son Güncelleme: 10.12.2019-16:31)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilkent Üniversitesi'nde Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen "Her İnsan Bir Dünya" temalı programa katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yılki Nobel edebiyat ödülünün ırkçı yazar Handke'ye verilmesine ilişkin "Nobel kendini tüketmiştir. Nobel kendini bitirmiştir. Nobel tamamen siyasi, tamamiyle ideolojik davranan bir kuruluştur." diye konuşarak söz konusu karara sert çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Nobel kendini tüketmiştir. Nobel kendini bitirmiştir. Nobel tamamen siyasi, tamamiyle ideolojik davranan bir kuruluştur. Benim için Nobel’in hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Türkiye olarak törene katılmayacağımızı belirttik, dostlarımıza da söyledik. Böyle bir katili ödüllendirmek, zulm ile ortak hareket etmektir.

Nobel böyle biz zalime ödül vermekle ona ortak olmuştur. Böyle bir şey kabul etmemiz mümkün değil. Milosevic gibi adamlar mahkum edilmiş kişiler. Bu adamlara methiyeler düzen adam ödül veriyorsanız sizin artık uluslararası camiada takdir edilecek hiçbir yanınız kalmamış demektir. Bu akşam benim önemli bir toplantım var o toplantıda da buna özellikle değineceğim. Bu sadece şu anki ödülde değil ki bundan önceki ödüllerde buna dikkat etmişlerdir. Türkiye’den kalkmışlardır teröriste ödül vermişlerdir.

Aziz Sancar verilen ödüle tartışılacak bir şey söz konusu değil. Kalkıp da teröristleri kendi romanına yansıtanları Nobel'e layık görürseniz bizim de sizi tanımamız gayet mümkün değildir. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gün kendisine Nobel Barış Ödülü verilmesi halinde bunu almayacağını bildirdi."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal