Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çifte Bomba

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir programda seçim sonrasında koalisyonun olup olmayacağına dair konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uber’e de randevu vermediğini belirtti.

21.06.2018-08:50 - (Son Güncelleme: 21.06.2018-08:52)

''İTTİFAKIN İÇİNDE KOALİSYON OLABİLİR''

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mehmet'in Gezegeni Seçim Özel" programında Gezegen Mehmet'in yönelttiği soruları cevapladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

‘’Cumhurbaşkanının partisinden kopması diye bir şey yok. Yeni dönemde partili cumhurbaşkanlığı süreci var. Tarafsızlığa gelince o başka bir şey. Bir diğer konu parlamento içinden istediğiniz kişiyi kabinenize alırsınız ama üyeliği düşer. Dışarıdan da alabilirsiniz. Yemin etmek artık ben partili değilim demek değil. Tarafsız davranacağına yemin etmektir’’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’16 Nisan'la birlikte bunlar kalktı. Burada en önemli olan parlamentodan alacağı kişi artık parlamento üyesi olmayacak. Mesela şu anda yeni bir şey duydum. Şu anda başkanlık yarışında olanları yardımcısı olarak atayacağını söylüyor’’ diye konuştu.

''PARLAMANTER SİSTEM DEFTERİNİ MİLLET KAPATTI''

16 Nisan referandumuna ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Millet o defteri kapattı 16 Nisan'da. Kalkıp anayasal olarak anayasayı değiştirme gücünü parlamentoda yakalayabilirlerse buyursun değiştirsinler. Ya da millete gidecek gücü bulurlarsa gitsinler. Pazar günü neticeyi göreceğiz milletimiz bakalım nasıl bir takdirde bulunacak’’ ifadelerini kullandı.

"İFADELERİ TUTMUYOR"

Ana muhalefetin genel başkanın ve adayının birbirini tutmayan açıklamalar yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Biz 85 koli belge göndermişiz, Bay Muharrem ne diyor? 'Onlar gazete kupürü' diyor. Halbuki iddianameler ortada. Ne diyor Bay Kemal? 'Müracaatını (Demirtaş) yaptı YSK'ya, YSK ona müsaade etti.' Tamam müsaade etmiş de olabilir, yani YSK'nın bu noktada her verdiği kararın doğru olduğunu iddia edebilir miyiz? Bir de vicdan var’’ şeklinde konuştu.

"RANDEVU VERMEDİM’’

Büyük tartışma ve kaos yaratan Uber’e ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "O organizasyonun başındaki, benden randevu istedi, vermedim’’ ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal