Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çiftçilere Müjde Üstüne Müjde

Bugün fındık taban fiyatını 17 lira olarak açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı sonrası TMO tarafından alımların başlayacağını duyurdu. Başkan Erdoğan ayrıca, yağlı tohum ve hububatta bekleyen desteklerin de Kurban Bayramı'ndan önce ödeneceğinin müjdesini verdi.

26.07.2019-19:12 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-19:59) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çiftçilere Müjde Üstüne Müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 69. Hasat Bayramı Kutlamaları kapsamında açıklamalarda bulundu.  

MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE VERDİ  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satırlar şu şekilde oldu: 

Bugün açıkladığımız fındık alım fiyatlarıyla da hasat bayramında siz üreticilerimize güzel bir haber verdiğimize inanıyorum. Ben bu müjdemizi bir kez de burada sizlerle paylaşmak istiyorum.

FINDIK TABAN FİYATLARI MÜJDESİ

Yüzde 50 randıman esasına göre Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat 17 lira. Levant kaliteli kabuklu fındık için de taban fiyat 16,5 liradır.

Buna, kilogram başına 2 lira olan mazot/gübre desteği ve alan bazlı desteği de eklediğimizde kg fiyatları fiilen 19 lira ile 18,5 lira arasına gelmiş oluyor.

"KURBAN BAYRAMI SONRASI FINIK ALIMINA BAŞLIYORUZ"

Hazırlıklarını tamamlayan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), hasat başlangıcına denk gelen Kurban Bayramı'nın hemen akabinde inşallah alıma geçiyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.

"YAĞLI TOHUM VE HUBUBATTA DESTEKLER KURBAN BAYRAMI'NDAN ÖNCE ÖDEYECEĞİZ"

Tabi bu arada sizlere bir müjdeyi daha veriyorum. O da şu. Yağlı tohum ve hububatta bekleyen 1 milyar 200 milyon lira desteği kurban bayramından önce ödeyeceğiz.

"TÜRKİYE'NİN İLK YERLİ ELEKTRİKLİ TRAKTÖRÜNÜN DENEME SÜRÜŞÜNÜ YAPTIK"

Bugün ayrıca Türk tarımı adına gurur verici bir adım daha atmanın bahtiyarlığını yaşadık. Az önce, Türkiye'nin ilk yerli üretim elektrikli traktörünün tanıtımını ve deneme sürüşünü yaptık.

YERLİ ELEKTİRİKLİ TRAKTÖR SERİ ÜRETİME HAZIR

45 dakika şarj süresi ile 7 saat aralıksız çalışabilen ve 105 beygir gücüne sahip bu traktörümüz inşallah seri üretime hazır. Ses yok, gürültü yok. Yüzde 95'e varan yakıt tasarrufu sağlayan elektrikli traktörün bu özelliği ile çiftçilerimizin maliyetlerini çok ciddi düşüreceğine inanıyorum.

Bu önemli projenin hayata geçmesinde emeği olan herkesi buradan tebrik diyorum.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal