Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye: 'Siyaset Değil Yalan Üretiyorsunuz!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "CHP, siyaset değil yalan üretiyor. Çözüm değil, sorun üretiyor. Bay Kemal CHP’yi yalan üretme merkezi haline getirdi." dedi.

26.11.2019-11:26 - (Son Güncelleme: 26.11.2019-11:16)
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "CHP, siyaset değil yalan üretiyor. Çözüm değil, sorun üretiyor. Bay Kemal CHP’yi yalan üretme merkezi haline getirdi." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite’nin Beşinci Toplantısı için geldikleri Doha’da verimli bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile ikili ilişkileri ve bölgesel konuları ele alma fırsatı bulduk. 7 anlaşma ve bir ortak bildiri imzaladık. Katar ile güçlü siyasi, ekonomik ve stratejik ilişkilerimiz var. Baba Emir ile yakaladığımız ivmeyi Sayın Temim ile daha da güçlendirdik." dedi.

"KATAR BU SÜREÇTEN DE GÜÇLENEREK ÇIKTI"

Katar'ın 15 Temmuz darbe girişimi ve diğer saldırılarda her zaman Türkiye'nin yanında yer aldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz de zor günlerinde Katar’ın yanında yer aldık. Ablukaya karşı tavrımızı açıkça ortaya koyduk. Katar bu süreçten de güçlenerek çıktı. Ablukayı uygulayanlar ise şu anda başarısız oldu. Bana göre artık bu ablukanın sona ermesi ve Körfez bölgesinde yeni bir barış, istikrar ve işbirliği döneminin başlaması şart. Düşmanlığın kimseye bir faydası olmaz. Enerjimizi iç çekişmelerle tüketmemeliyiz." diye konuştu.

"İLİŞKİLERİMİZİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK"

Erdoğan, "Katar’da şu an itibarıyla 500 civarında Türk firması var. Müteahhitlik firmalarımızın üstlendiği projelerin toplam değeri yaklaşık 18,5 milyar dolara ulaştı. Enerji, yatırım, ticaret, savunma sanayii ve diğer alanlarda ilişkilerimizi güçlendirmek için çalışmalarımız devam edecek." dedi.

Temim ile bölgesel konuları da detaylı bir şekilde ele aldıklarını belirten Erdoğan, Suriye meselesi, Güvenli Bölge kurulması, Astana ve Cenevre süreçleri, Libya’daki gelişmeler, Filistin’in durumu, Irak’taki gelişmeler, İran’daki hadiseler, Doğu Akdeniz ve diğer gelişmeleri ele alma imkanımız oldu." ifadesini kullandı.

"ASKERLERİMİZ BARIŞÇIL AMAÇLARLA BURADADIR"

Görüşmenin ardından Doha’da bulunan Türk-Katar Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığını ve yeni mekanını ziyaret ettiklerini ifade eden Erdoğan, "Buradaki askerlerimizle bir araya geldik. Askerlerimiz barışçıl amaçlarla buradadır. Bu görevin, bölgenin barış ve istikrarına ciddi katkısı olduğunu ifade etmek isterim. Bizim umudumuz, çabamız ve beklentimiz Körfez bölgesinde ve bütün Ortadoğu’da barış ve huzurun hakim olmasıdır. Katar ziyaretimin özellikle de bu amaca destek vereceğine inanıyorum." açıklamasını yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal