Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Tunç Soyer'e Sert Eleştiri!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin çok tartışılan İzmir adayı Tunç Soyer hakkında isim vermeden önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, "CHP, rahmetli Türkeş ve arkadaşlarını idamla yargılayanların mirasçılarını tekrar vitrine çıkarıyor" dedi.

29.01.2019-15:15 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-15:05) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Tunç Soyer'e Sert Eleştiri!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde 'Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'nda açıklamalar yaptı. Burada yaptığı konuşmada isim vermeden CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Tunç Soyer'e eleştiriler yönelten Erdoğan, "CHP, rahmetli Türkeş ve arkadaşlarını idamla yargılayanların mirasçılarını tekrar vitrine çıkarıyor" dedi.

"12 EYLÜL'ÜN MİRASÇILARINI SAHNEYE ÇIKARIYOR"

"Rahmetli Menderes sandıktan çıkmasına rağmen, CHP'lilerin arkasında olduğu darbecilerin urganından kendini kurtaramamıştır. Aynı CHP, rahmetli Türkeş ve arkadaşlarını idamla yargılayanların mirasçılarını tekrar vitrine çıkarıyor. Rahmetli Erbakan'ı bin bir hile ile düşüren gene aynı kafadır. Biz adeta anayasa değiştirebilecek güce sahipken, partimizi kapatmaya kalkıştılar. CHP'liler de 'Ankara'da savcılar varmış' dediler. Bu derece güçlü geleceksin, halk böyle bir yetki verecek, CHP zihniyeti partimizi kapatmak için hamle yapacak. Demokrasi ve özgürlük havariliğine soyunan bir CHP olması kimseyi kandırmasın. Yandaşları, yoldaşlarıyla beraber  karşımızda bir ittifak kurdular. Başarılı olamayacaklar. Gene onlara 31 Mart'ta benim vatandaşlarım lazım olan yanıtı vereceklerdir."

SOYER'İN BABASI HAKKINDAKİ AÇIKLAMASI

Babasının Alparslan Türkeş için talep ettiği idam kararı sebebiyle tepki gösteren Soyer, "Çok vahşi bir dönemdi fakat o dönem üstünden bugüne dair bir şey çıkarmaya uğraşmak doğru değil. Eski yaraları kaşımanın yararı yok." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal