Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bilim Adamlarına Tarihi Çağrı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Teknofest etkinliğinde tarihi bir çağrı yaptı. Erdoğan, "Buradan dünyanın her tarafındaki bilim insanlarımızı, ülkemizde başlattığımız bilim ve teknoloji atılımımıza destek vermeye çağırıyorum" dedi.

22.09.2018-16:20 - (Son Güncelleme: 22.09.2018-16:11) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bilim Adamlarına Tarihi Çağrı!

Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki 3. Havalimanı'nda yapılan Teknofest programında açıklamalar yaptı. Erdoğan, Teknofest'te gerçekleştirdiği konuşmada, teknolojik gelişmenin önemine dikkat çeken mesajlar verdi. Milli Teknoloji Hamlesi'ni başlatan Erdoğan, ''Bilim insanlarının ülkeye dönüş seferberliğini başlatıyoruz. Dünyanın her tarafındaki bilim insanlarımızı başlattığımız bilim ve teknoloji hamlesine katılmaya davet ediyorum.'' dedi.

YURT DIŞINA GÖNDERİLEN ÖĞRENCİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Mühendislik öğrensin diye Batı'ya yolladığımız gençler zihinleri iğfal edilmiş durumda ülke için zehirli halde tekrar gelmiştir.'' diye konuştu.

''BAĞIMSIZLIĞIN ŞARTI TEKNOLOJİK ÜRETİMDİR''

"Teknoloji hususunda yalnızca kullanıcı olarak kaldığımız müddetçe, hiçbir alanda özgürlüğümüzü garanti altına alamıyoruz. Günümüz dünyasında gerçek manada bağımsızlığın birinci koşulu teknolojiyi tasarlayan, geliştiren, imal eden ve ihraç eden ülke noktasına varmaktır.''

MİLLİ TEKONOLOJİ HAMLESİ

Yalnızca kullanıcı olarak kaldığımız müddetçe özgürlüğümüzü garanti atına alamayız. Her yenilik gibi teknolojideki ilk aşama da hayal edebilmektir. Ne zaman hayal etmeyi bıraktıysak o vakit gerilemeye başladık. Milli Teknoloji Hamlesi'nin ve bu manada Teknofest'in bir sıçrama olmasını umuyorum. Ülkemizin 'Milli Teknoloji Hamlesi'nin başarıya varması, teknoloji imal eden bir toplum durumuna dönüşmemizle mümkündür. Buradan dünyanın her tarafındaki bilim insanlarımızı, ülkemizde başlattığımız bilim ve teknoloji atılımımıza destek vermeye çağırıyorum.

Teknofest çerçevesindeki yarışmalara 5 binden çok takımın gelmesi başlı başına bir gurur meselesidir. Senelerdir hayranlıkla takip ettiğimiz pek çok etkinlik artık ülkemizde yapılıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal