Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arnavutluk İçin Yardım Çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk'ta meydana gelen deprem hakkında konuştu. Erdoğan, "Bizler bir vücudun azaları gibiyiz. Biz Müslümanlar Arnavutluk'taki kardeşlerine ellerinden gelen desteği vermelidirler diye düşünüyorum." diye konuştu.

09.12.2019-13:35 - (Son Güncelleme: 09.12.2019-14:19)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da, İslam İşbirliği Teşkilatı Sosyal İşler Bakanları Zirvesi'nde konuştu.

ARNAVUTLUK'A YARDIM ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta meydana gelen ve 51 kişinin ölümüyle sonuçlanan Arnavutluk'taki depremzedelere yardım çağrısında bulundu.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde: 

Sizlere bir çağrım olacak. Bundan bir hafta önce Arnavutluk'ta 6,4 şiddetinde bir deprem oldu. Orada 51 kardeşimiz öldü. Yüzlerce Arnavut kardeşimiz yaralandılar. Şu anda Arnavutluk'un Durres kenti enkaz haline gelmiş vaziyette. Bizler bir vücudun azaları gibiyiz. Biz Müslümanlar Arnavutluk'taki kardeşlerine ellerinden gelen desteği vermelidirler diye düşünüyorum. Kendilerine bir sözümüz var 500 konut orada yapacağız. 3 ayrı bölgede bu konutları inşa edip kış mevsiminin de içinde olma hasebiyle bir an önce bu konutlara yerleşmelerini sağlayalım istiyoruz. Bu sabah açıklanan bir müjdeyi duyurmak istiyorum. Türkiye ilk kez çok yüksek insani gelişme kategorisine girmeyi başarmış oldu. Hayırlısı olsun.''

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal