Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aliyev'e Zafer Tebriği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i Dağlık Karabağ'da kazanılan zafer sebebiyle kutladı.

10.11.2020-15:30 - (Son Güncelleme: 10.11.2020-16:50) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aliyev'e Zafer Tebriği

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından gelen açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İlham Aliyev'in telefon konuşması yaptığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, Karabağ harbinde Azerbaycan'ın elde ettiği parlak zafer sebebiyle liderlerin birbirlerini tebrik ettiği aktarıldı.

Azerbaycan'ın Lideri Aliyev, savaş sürecinde Azerbaycan'a sağladıkları siyasi ve manevi destekleri sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türk halkına bir defa daha teşekkür dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Türkiye'nin desteğini yüksek takdirle karşıladığı için Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'e teşekkür etti.

Liderler, hem dost hem de kardeş olan Türkiye ile Azerbaycan'ın birbirlerinin yanında durmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Dağlık Karabağ'da ateşkesi kontrol etmek için kurulacak Türk-Rus barışı gücü merkezini de değerlendiren mevkidaşlar, bu merkezin bölgede kalıcı bir şekilde barışın temin edilmesinde katkıda sağlayacağına ilişkin inançlarını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal