Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye Net Mesaj!

TBMM Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’ye güvenli bakmak mümkün değildir diyerek ABD’ye net bir mesaj yolladı.

01.10.2018-16:36 - (Son Güncelleme: 01.10.2018-16:31) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye Net Mesaj!

Meclis, 24 Haziran genel seçiminin ardından ant içme töreni, Olağanüstü Hal Yasası ve bedelli askerlik hakkında iki zorunlu düzenlemeyi çıkarmış ve ara vermişti. Genel Kurul bugün saat 14.00’te Meclis Başkanı Binali Yıldırım başkanlığında tekrar toplandı.

Yeni yasama döneminin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Erdoğan, ABD'ye net mesaj verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Terör örgütleriyle karanlık işleri nedeni ile yargılanan bir rahibi öne sürerek, ülkemize yaptırımlar uygulamaya çalışan bu çarpık anlayışla diplomasinin ve hukukun sınırları içinde mücadele edeceğiz. Amerika idaresi aramızdaki sıkıntıları diyalog yerine tehdit ve şantaj diliyle çözmeye çalışmak suretiyle bu yanlışa girmiştir. ABD güvenilirliğini iyice kaybetti. Bizim yaşadıklarımızın ardından dünyadaki hiçbir ülkenin Amerika ile ilişkilerine güvenle bakması artık söz konusu değildir. Türkiye ekonomisi saldırılarla yıkılmayacak kadar kuvvetidir. Kurdaki artışın neden olduğu belirsizlik yavaş yavaş düzeliyor. Bütçe disiplininde asla taviz vermiyoruz. Adımları birer birer atıyoruz. Türkiye kimseden para istemiyor. Bizim tüm çabamız uluslararası sermayenin ülkemizde yatırım yapmasını sağlamak. Bunun için gereken her türlü güvenceyi veriyoruz. "

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal