Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 4 Suça Af Yok

Af yasasında sona yaklaşılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 suçu yasanın dışında tutacak.

26.03.2020-11:28 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-11:29) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 4 Suça Af Yok

Af yasasında sona yaklaşılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 suçu yasanın dışında tutacak.

AK Parti'nin uyguladığı coranavirüs salgınında alınacak önlemer boyutunda hızlandırılan infaz indirimi hazırlıklarıyla ilgili düzenleme tamamlanıyor.

Dün de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesiyle af yasasını şekillendirmek için Yargı Reformu ile İnfaz Yasası İstişare Toplantısı video konferans ile yapıldı.

MECLİS'E SUNULACAK

AK Parti'nin düzenlediği, infaz düzenlemesini de içinde barındıran 3. Yargı Paketi faaliyetlerinin kapsamı belirlendi.

Siyasi parti gruplarına sunulan düzenlemeyle alakalı görüşmeler sona erdikten sonra son hali verilecek öneri, meclis başkanlığına sunulacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 4 SUÇA AF YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ceza indiriminde 4 suçu kapsama dahil etmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlılıkla vurgu yaptığı ve asla taviz vermeyeceği suçlar; “Terör, kadına ve çocuğa cinsel istismar ve kadına şiddet, adam öldürme ile uyuşturucu”

AFA DAHİL OLMAYAN SUÇLAR

1-) Cumhurbaşkanı Erdoğan’la toplantıdan sonra kadına şiddet ile cinsel istismar suçlarının kapsama dahil olmadığı netleşti. Çocuklara cinsel istismarı yapan TCK’nın 103. maddesiyle kadına şiddeti düzenleyen 82. maddesi, kapsama dahil olmayacak.

2-) Terör örgütünün kurucu ve yöneticileri kapsama dahil edilmeyecek. (Abdullah Öcalan, Ceza İnfaz Kanunu’nun 107/16 maddesine göre infaz indiriminden faydalanamıyor.)

3-) Hükümete karşı olan suçlar (TCK 302-309. maddeler arasında tanımlanan suçlar, PKK’lılar, FETÖ’cüler ile DEAŞ’lılar af kapsamına dahil edilmiyor.)

4-)Anayasa’yı ihlal ile darbe suçu (TCK 309 ve 312 ve 313. maddelerinde bulunan suçlar)

5-)Uyuşturucuda da TCK 188/1 ile 5. fıkrada bulunan, uyuşturucuyu imal eden, örgütlü olarak bu işi yurtiçi/yurtdışına sevk eden, kamuoyunda uyuşturucu baronu olarak tarif edilen şahıslar ceza indiriminden faydalanamayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal