Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3 Günde 21 Görüşme Yaptı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı'nda yoğun bir diplomasi trafiği vardı.

03.08.2020-12:12 - (Son Güncelleme: 03.08.2020-12:36) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3 Günde 21 Görüşme Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun diplomasi trafiğini bayram boyunca da sürdürdü. Kurban Bayramı'nın ilk üç gününde Azerbaycan'dan Katar'a, İran'dan Endonezya'ya, Kazakistan'dan Kosova'ya kadar ülke başkanlarının da içlerinde olduğu 21 telefon konuşması yaparken, müzakerelerde ikili münasebetlerin iyileştirilmesi ve bölgesel meselelerde iş ortaklığının kuvvetlendirilmesi kararlılığının da altı çizildi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayramın ilk 3 gününde içlerinde Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Kazakistan'ın Kurucu Cumhurbaşkanı Elbaşı Nursultan Nazarbayev'in de olduğu 21 görüşme yaptı.

Liderlerin karşılıklı bir şekilde Kurban Bayramı tebriği yaptığı görüşmelerde, ikili müsabetlerin iyileştirilmesi ve bölgesel meselelerde iş ortaklığının kuvvetlendirilmesi kararlılığının altı çizildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda bayram boyunca şu kişilerle bayramlaştı:

'Umman Sultanı Heysem bin Tarık, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Bosna-Hersek Halklar Meclisi Başkan Yardımcısı Bakir İzetbegoviç, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Pakistan Başbakanı İmran Han, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, Tunus Meclis Başkanı Raşid el-Gannuşi, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Şefik Caferoviç ve Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal