Cumhurbaşkanı Erdoğan'da AB'ye 'Doğu Akdeniz' Resti

Türkiye’nin Kıbrıs açıklarındaki sondaj faaliyetleri ile ilgili AB üyesi ülkelerin Türkiye’ye yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya varılmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert cevap geldi.

12.11.2019-11:29 - (Son Güncelleme: 12.11.2019-11:46)

Türkiye’nin Kıbrıs açıklarındaki sondaj faaliyetleri ile ilgili AB üyesi ülkelerin Türkiye’ye yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya varılmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gerekli cevap jet hızında geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı konuya ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde:

"Dışişleri Bakanlığı sözcüsü gayet güzel açıklamalarını yaptı.

AB bir şeyi unutuyor. Siyasette hala çok yeni görev yapanlar. Biz Kıbrıs’ta garantör ülkeyiz, Yunanistan da İngiltere de.. Garantör ülke olarak haklarımız var. Sularda bizim bazı haklarımız var.

Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklar. Uluslararası hukukun herhangi bir hak vermediği ülkeler buralarda çalışma hakkını görüyor, Türkiye’ye gelince ‘yok yaptırım uygulayacağız’ diyorlar Siz bize 59’dan beri yaptırım uyguluyorsunuz.

TAVRINIZI İYİ BİLİN!

Ey AB, Türkiye sizin bugüne kadar tanıdığınız bir ülke değil. Sizinle müzakere masasında olan bir ülke bu da bizi bağlamaz. Bu müzakereler bir anda da bitebilir. 4 milyon mülteciyi ülkesinde ağırlayan bir Türkiye’ye karşı takındığınız tavrı iyi bilin.

Bunları hafife alıyor olabilirsiniz, bu kapılar açılır bu DEAŞ’lılar da size gönderilir, gönderiliyor bundan sonra siz de başınızın çaresine bakın. Gözdağı vermeye kalkmayın, biz bunları pek takmayız."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal