Cumhurbaşkanı Erdoğan Yusufeli Barajı'nın 2021 Yılında Elektrik Üreteceğini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021 senesinin nisan ayında Yusufeli Barajı'nda elektrik üretiminin başlayacağını açıkladı.

24.08.2019-14:24 - (Son Güncelleme: 24.08.2019-14:39) Cumhurbaşkanı Erdoğan Yusufeli Barajı'nın 2021 Yılında Elektrik Üreteceğini Açıkladı

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin'in Yusufeli ilçesinde inşa edilen barajın 2021 senesinin nisan ayında üretime başlayacağını duyurdu. Doğu Akdeniz'deki gelişmelere de değinen Erdoğan, "Batı tehdit sallıyor, biz tehdit dinlemeyiz" sözlerini kullandı.

Erdoğan Artvin'in Yusufeli ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

''Biraz önce Yusufeli Barajı inşaatını helikopterle inceleme fırsatı buldum. Ve gerçekten muhteşem bir eser meydana çıkıyor. Zaten Artvin adeta bir barajlar kenti. Dünyada eşi benzeri olmayan bu noktada bir şehir. Kullanma suyundan içme suyuna, elektrik enerjisi üretimine varıncaya dek her şeyiyle bir barajlar kenti Artvin.

Şimdi ise Yusufeli çok daha farklı bir konuma tırmanıyor. Kendi sınıfında ülkemizin en büyük, dünyanın en yüksek üçüncü eseri olacak Yusufeli Barajı'nı kazandırmak için verdiğimiz mücadelenin en yakın şahidi sizlersiniz.

Son 6 senede gezi olaylarından tutun da 15 Temmuz'un hedefindeki yerlerden biri hep bu eser olmuştur. Pek çok çevre Yusufeli Barajı'nın yapımına engel olmak için her türlü çabayı sergilemişti. Çünkü bunların bu ülkede bir dikili ağacı bulunmuyor. Bir ağaç mı dikeceksiniz? Onun da karşısına dikilirler. Yaptıkları iş budur. Biz halkımızla el ele verdik.

Bu eserin fiziki gerçekleşme oranı yüzde 70'i buldu. İnşallah 2021 senesinin Nisan ayında burada elektrik üretimi başlayacaktır. Görüldüğü gibi önümüzde fazla bir vakit yok. Hızla ilerliyoruz. Bitireceğiz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal