Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan FETÖ'cüler İçin Güvenilir Bir Liman Olmamalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ı Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

05.02.2019-21:51 - (Son Güncelleme: 05.02.2019-21:21) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan FETÖ'cüler İçin Güvenilir Bir Liman Olmamalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. 

Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme yaklaşık olarak 3 saat sürdü. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras bir basın açıklaması düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada barışçıl çözüme vurgu yaparak "Türkiye olarak Yunanistan ile aramızdaki tüm meselelerin hakkaniyet temelinde, barışçıl şekilde çözülebileceğine inanıyorum." dedi. 

KIBRIS TÜRKLERİ TEMEL PARAMETREDİR

Kıbrıs'ta yaşayan Türkler'in kırmızı çizgimiz olduğunu söyleyen Erdoğan, "Türkiye için Kıbrıs Türklerinin siyasal eşitliği temel parametredir." diye konuştu.

FETÖ KONUSUNDA NET MESAJ

FETÖ mensuplarını Türkiye'ye iade etmeyen Yunanistan'ı da eleştiren Cumhurbaşkanı, "Yunanistan'dan beklentimiz FETÖ, PKK, DHKP-C terör örgütü mensuplarının sığındığı güvenli bir ülke hâline gelmemesidir." ifadelerini kullandı.

ÇİPRAS'TAN FETÖCÜ ASKERLER HAKKINDA YORUM

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ise yaptığı konuşmada ülkelerine sığınan FETÖ'cü askerlerle ilgili kısa bir yorum yaparak, "Darbeci askerlerle ilgili Yunanistan yargısı net kararlar aldı. Yunanistan, bir hukuk devleti olarak yargının aldığı kararlara saygı göstermek zorunda. Tabi ki darbecileri kabul etmekten hoşlanmıyoruz. Bu aşamada güvenlik konusundaki işbirliğimizi güçlendirmek zorundayız." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal