Cumhurbaşkanı Erdoğan Yükselen Dövizin Ardından Halka Çağrı Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, döviz konusunda vatandaşları uyardı ve "Kendi yerli paranızı dövize değişmeyin. Yerli paramızla hareket etmeye devam edelim. Millilik, yerlilik, vatanseverlik budur’’ diye konuştu.

23.05.2018-22:52 - (Son Güncelleme: 23.05.2018-23:21)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde eski milletvekillerini iftar vesilesiyle konuk etti. Gerçekleştirilen programda gündem ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan öenmli açıklamalar yaptı.

Aday gösterilmesine dair konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhur İttifakı diğerlerinden farklı olarak şahsımı ortak cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etti. Diğer ittifaktaki her parti ise ayrı cumhurbaşkanı adayı çıkardılar. Böylece bu ittifakın ülkenin yönetimine talip olmak için değil, taktik bir amaçla kurulduğu ortaya çıkmış oldu." dedi.

"MİLLETİMİZİN KARŞISINA YİNE RİYASIZ, TAMAMEN HASBİ BİR ŞEKİLDE ÇIKIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran seçimlerine ilişkin, "Biz her zaman olduğu gibi milletimizin karşısına yine riyasız, hesapsız, kitapsız, tamamen hasbi bir şekilde çıkıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

"KURDAKİ DALGALANMA TÜRKİYE'NİN EKONOMİK GERÇEKLERİYLE UYUMLU DEĞİL"

Bugün kurda yaşanan ani yükselişe ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kurda yaşanan kısmi dalgalanma kesinlikle Türkiye'nin ekonomik gerçekleriyle uyumlu değildir’’ diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurdaki dalgalanmanın küresel düzeyde yaşandığının altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

"Döviz kurunun sebeplerini doğru tespit etmek gerekir. Kurdaki dalgalanma sadece ülkemizle ilgili değildir. Küresel boyutu vardır. Gelişmekte olan ülkelerde bunun etkisi daha fazla hissedilmektedir. 15 Temmuz darbe girişimindeni sınır ötesi harekatlara kadar her konuda yalnız bırakılan Türkiye benzer bir durumla karşı karşıyadır. Finans piyasalarındaki gelişmelerin ekonomimizle bir ilgisi yoktur, üstesinden gelemeyeceğimz bir sıkıntı da yoktur"

"KURDAKİ DALGALANMANIN ÖNÜNÜ KESEBİLECEK İMKANLARA SAHİBİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kısa vadede kurdaki dalgalanmanın önünü kesebilecek imkanlara da sahibiz’’ diye konuştu.

"KENDİ YERLİ PARANIZI DÖVİZE DEĞİŞMEYİN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan günlük para dolaşımına dair, "Kendi yerli paranızı dövize değişmeyin. Yerli paramızla hareket etmeye devam edelim. Millilik, yerlilik, vatanseverlik budur’’ şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal