Cumhurbaşkanı Erdoğan: YPG, Fırat'ın Doğusundan Temizlenmeden Toprak Bütünlüğü Sağlanamaz

Rusya Lideri Vladimir Putin'le gerçekleştireceği ikili görüşme öncesi Rus heyetle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "YPG Münbiç ve Fırat'ın doğusundan temizlenmeden Suriye'nin bütünlüğü sağlanamaz" dedi.

14.02.2019-15:45 - (Son Güncelleme: 14.02.2019-15:35) Cumhurbaşkanı Erdoğan: YPG, Fırat'ın Doğusundan Temizlenmeden Toprak Bütünlüğü Sağlanamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'Suriye' konulu Üçlü Zirve öncesi görüşmesi bitti. Erdoğan, Putin'den önce İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geldi.

Zirvede, Astana platformunun Suriye sorununa kalıcı çözüm üretmesi için sahada ve siyasi süreçte yürüttüğü ortak uğraşların değerlendirileceği kaydedildi. Liderler Zirve Toplantısı'nın sonrasında, ortak basın toplantısı yapacak.

ERDOĞAN, RUHANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye konulu Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi öncesi bire bir görüştü. Toplantı medyaya kapalı yapldı.

PUTİN: İTİCİ GÜÇ SAĞLAYABİLECEĞİMİZE İNANIYORUM

Putin, Erdoğan'a hitaben şu sözleri kullandı:

"Astana sürecinin garantör devletlerinin dördüncü zirvesini yapacağız. Bu zirvede Suriye Arap Cumhuriyeti'ndeki durumun normalleşmesi dönemine, hem sahada hem de Suriyeliler arasında diyalog sağlanması için gösterilen siyasi-diplomatik çabalar çerçevesinde yeni bir itici güç sağlayabileceğimize inanıyorum."

İDLİB, MÜNBİÇ VE FIRAT'IN DOĞUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan da "İdlib'deki çözüm için çaba sarfediyoruz" dedi ve "PYD/YPG Münbiç ve Fırat'ın doğusundan arındırılmadan Suriye'nin bütünlüğü tesis edilemez" sözlerini kullandı.

Erdoğan, "Suriye'de güvenli bölge düşüncesini milli güvenlik kaygılarımızı gidermeye hizmet ettiği ölçüde biz de destekliyoruz. Bu düşünceye Rusya'nın da pozitif yaklaşmasından memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Erdoğan, "İdlib'de hava sahasının kullanımı anlamında sergilenen iş birliğinin Afrin ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde de sergilenmesi çok kritik. Anayasa Komitesi tıkanıklığının aşılması lazım. BM'nin çekincelerini dikkate alarak komitenin ilanını kısa sürede neticelendirebileceğiz" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal