Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yerli Otomobilin Tanıtımı İçin Tarih Verdi

Yerli otomobil için tarih de veren Erdoğan, otomobili 27 Aralık Cuma günü Kocaeli Gebze'de tanıtmayı düşündüklerini söyledi.

20.12.2019-14:18 - (Son Güncelleme: 20.12.2019-14:38) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yerli Otomobilin Tanıtımı İçin Tarih Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Kuala Lumpur Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Malezya ziyaretini takip eden basın mensuplarının Kasım ayı konut satış rakamlarına yönelik sorularını yanıtlarken Türlkiye'nin yerli otomobiline yönelik de önemli bir açıklama gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu bu topantıda Asgari Ücret ödemelerine yönelik kendisine sorulan sorulara önemli bir yanıt verdi.

Kasım ayı konut satış rakamları açıklandı. Geçtiğimiz ayın Kasım ayına göre yüzde 54,4 artış gözlemledik. Az önce yatırımlara işaret ettiniz. Özellikle sanayi yatırımlarında hızlanma bekleniyor. Yeni destekler olacak mı? Bir de ek olarak Türkiye’nin Otomobili Projesinde ne durumdayız? Hem proje ile hem yatırımlarla ilgili değerlendirme alabilir miyiz?

TOKİ ile 100 bin konutun adımını attık. E-devletten 128 bin, bankadan 150 bin bin civarında müracaat oldu. Bu rakamlar bu konuda halkımızın ne kadar yüksek bir beklentisi olduğunu, TOKİ’ye ne kadar güvendiğini gösteriyor. Şimdi bunu yaptığımızda ortaya bir şey çıkacak.

Konut sektörü birçok sektörü hareketlendiriyor. En az 250 kalem. Burada bir hareketlenme meydana gelecek. Bunun yanında özel sektör noktasında inşallah müteahhit firmalarımızın da bir hareketliliği olmaya başlayacak.

Yani bu bizim için önem arz ediyor ve her yıl asgari 100 bini planlıyoruz ama bu 100 binin üzerine de çıkabilir. Mesela şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız “Biz bunu 200 bine çıkaralım” dedi.

“Önce 100 bini şöyle bir oturtalım, 100 bini süratle sahiplerine zamanında teslim edelim. Ondan sonraki süreci ayrıca değerlendirme durumuna geliriz” dedi.

Türkiye’nin Otomobili sorusuna gelince, (ön gösterimi) 27 Aralık Cuma günü Gebze’de düşünüyoruz. Hayırlısı bakalım.

BAKAN VARANK YERLİ OTOMOBİLİN FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Twitter sayfasından yerli otomobilin fotoğrafını paylaştı. Yerli otomobil 27 Aralık'ta tanıtılacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal