Cumhurbaşkanı Erdoğan Yerli Otomobilin CEO'sunu Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV-Star ortak yayınında soruları cevapladı. Erdoğan, daha önceden açıklayacağını söylediği yerli otomobilin CEO'sunun Mehmet Gürcan Karakaş olduğunu açıkladı. Peki Mehmet Gürcan Karakaş kimdir?

02.06.2018-00:54 - (Son Güncelleme: 02.06.2018-09:24)

NTV-Star ortak canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobil projesinin CEO'sunun Mehmet Gürcan Karakaş olacağını duyurdu. Erdoğan, "Biz 2021'de elektrikli ve akıllı sürüş teknolojisi olan bu aracı imal edeceğiz" dedi.

"2021'DE ELEKTRİKLİ VE AKILLI SÜRÜŞÜ OLAN OTOMOBİLİ ÜRETECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, "Biz 2021'de elektrikli ve akıllı sürüş teknolojisi olan bu aracı imal edeceğiz. Ne yaptık? Ben '5 tane babayiğit' lazım diye açıklama yaptım, 5 tane babayiğit ortaya çıktı ve bir konsorsiyum meydana getirdiler" dedi.

"MEHMET GÜRCAN KARAKAŞ ARKADAŞIMIZI BOSCH'TAN TRANSFER ETTİK"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Meydana getirdikleri bu konsorsiyumla birlikte eyleme geçtik. Şimdi başına da Mehmet Gürcan Karakaş isimli bir arkadaşımızı Bosch'tan transfer ettik. Bu arkadaşımızla birlikte inşallah bu süreci startını vereceğiz." diye konuştu.

MEHMET GÜRCAN KARAKAŞ KİMDİR?

Uzun seneler Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Genel Müdürlük vazifesini üstlenen Gürcan Karakaş 2007 senesinde ise Alman firması Bosch'un, Almanya merkezinde Automotive Aftermarket İşkolu'nun kıdemli başkan yardımcılığı vazifesine getirilmişti. 1965 senesinde hayata gözlerini açan Mehmet Gürcan Karakaş ODTÜ Makina Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Üniversiteden mezun olmasının bir gün sonrasında ASELSAN'da mühendis olarak çalışma yaşamına giren Mehmet Gürcan Karakaş, 1990 senesinden bu güne Bosch Grubu'nda iş yaşamını devam ettirmektedir. Mehmet Gürcan Karakaş esasen Antalya Akseki'lidir.

Son Dakika Gündem Haberleri İçin Aşağı Kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal