Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni Yargı Paketleriyle Milletimizin Huzurunda Olacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah Meclis'in yeni yasama döneminde yeni reform (yargı) paketleriyle milletimizin huzurunda olacağız."dedi.

20.05.2020-14:45 - (Son Güncelleme: 20.05.2020-15:52)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "23. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni"ne video konferans aracılığıyla katılım sağladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan atamaları töreninde dönem birincisiyle konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönem birincisine "Dönem birincisi istediği yere gidecek değil mi? Olmaz yanlış bu. Ödülü olması lazım Abdülhamit Bey. Eğer benim bir takdir yetkim varsa, ben derim ki dönem birincisinin bir ödülü olması lazım. Doğru değil mi? Hemen bu işin hallolması lazım." dedi. Adalet Bakanı Gül de bu hususta gerekli çalışmaların yapılacağı sözünü verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diğer açıklamaları tam olarak şöyledir:

''Hakim ve savcı elbette anayasa, kanunlara göre görevini icra eder. Ancak esas olan onun vicdanıdır. Vicdanı olmayan hakim ve savcıların elindeki kanunlar birer zulüm aracına dönüşebilir. İnsanların adalete güvenmediği bir toplumda huzur sağlanmaz. Türkiye maalesef geçmiş dönemlerde bu sıkıntıları yaşamıştır. Tıpkı merhum Mehmet Selim Kiraz gibi adaleti hayatınız pahasına korumalısınız.


Mahkeme salonlarında ve adliye binalarında yazan 'Adalet mülkün temelidir' sözü daima rehberiniz olmalıdır. Hakim ve savcının asıl murakıbı kendi vicdanıdır. Sizlerden vicdanınızı ve imzanızı Allah korkusu ve uygulamakla yükümlü olduğunuz kanunlar dışında hiçbir gücün emrine vermemenizi istiyorum.

Adil bir vicdana sahip olmayan hakimlerin elinde en iyi kanun bile bir zulüm aracına dönüşebilir. İnsanların adalet güvenmediği bir toplumda huzur düzeni sağlanamaz.

Evlatlarınıza bırakacağınız en büyük miras tüm ömrünü adalete adamış tertemiz bir isim olacaktır.İnşallah Meclis'in yeni yasama döneminde yeni reform (yargı) paketleriyle milletimizin huzurunda olacağız."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal