Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Kabinede Kimlerin Olacağını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığığ konuşmasında partilileri uyarırken, yeni kabinede sadece partililerden olmayacağını ifade etti. Erdoğan konuşmasında CHP'lileri de hesap sormaya çağırdı.

06.07.2018-12:18 - (Son Güncelleme: 06.07.2018-12:36)

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde:

24 HAZİRAN SEÇİMLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Seçimlere katılma oranı yüzde 86,24 gibi gerçekten çok yüksek bir düzeyde gerçekleşti. Buradan Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanan 50 milyon 68 bin 627 vatandaşımızın her birine şahsım ve milletim adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

'PAZARTESİ GÜNÜ KABİNEMİZİ AÇIKLAYACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineye ilişkin "Pazartesi günü, yemin törenimizin hemen ardından yayınlayacağımız 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı KHK'sı ile yeniden organize edilmiş haliyle bakanlıkları kuruyor, aynı akşam kabinemizi de inşallah açıklıyoruz" diye konuştu..

Cumhur İttifakı’nın Meclis’te de devam edeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pazartesi günü Cumhurbaşkanı olarak yemin edip inşallah yeni sisteme göre göreve başlıyoruz. Artık yürütme görevini Meclis tarafından yetkilendirilen Bakanlar Kurulu değil doğrudan Cumhurbaşkanı ifa edecek" şeklinde konuştu.

PARTİLİLERE UYARI

9 ay sonra yapılacak yerel seçimlere 24 Haziran’ın muhasebesinin yapılarak hazırlanılması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "24 Haziran'ı doğru analiz edemez ve gereğini yerine getiremezsek, her şeyden önce kendi ilkelerimizle, kendi geçmişimizle çelişmiş oluruz. Bugüne kadar böyle bir yanlışa hiç düşmedik, bugün de düşmeyeceğiz’’ dedi.

Partililere uyarılarına devam eden Erdoğan, "Seçim sonuçlarını kişisel kariyeriyle irtibatlandırarak eğip büken herkes her şeyden önce milletimize yanlış yapar. Millete yanlış yapan hiç kimsenin de AK Parti'de yeri olamaz" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Bizi yücelten tevazumuz olmuştur. Eğer biz bu tevazuyu kaybettiysek işte bu açık net puan kaybına da neden olmuştur." ifadesini kullandı.

'GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ SEFERBERLİĞİ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2019 Mart'ına kadar belediyeciliğin adını 'gönül belediyeciliği seferberliği' olarak koyuyorum’’ diyerek seçimin çalışmasını başlattı.

"Kongremizle birlikte yeni bir oluşum olacak" şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

 "Şüphesiz ki MKYK'mizden tutun da MYK'mize varıncaya kadar bir değişim, dönüşüm orada da azda olsa yapacağız ama ondan sonra çok yoğun bir maraton başlıyor. Yerel seçimlerin startını vereceğiz ve bu startı verirken de kaşına gözüne değil, hem iş bitirme potansiyeline hem halkla uyumuna bakarak adım atmak durumundayız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gönüllere girmiyor da vatandaşa eğer tepeden bakıyorsak, bir gurur abidesi olarak bakıyorsak, kusura bakmayın bu millet şamar oğlanı değil. Bir oy verir, iki oy verir ondan sonra kenara koyar. Zaten demokrasinin güzelliği de burasıdır’’ diyerek partililere ikazda bulundu.

YENİ KABİNE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabineye değinerek "Şimdi artık partili olmayan bakanlarımızla bir kabine oluşturuyoruz’’ ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ SEÇMENE ÇAĞRI YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 Haziran seçimlerinde yapılan kirli ittifaka değinerek ‘’Son umut olarak 24 Haziran seçimlerine sarıldılar. Birbirlerini yolda görse selam vermeyecek olanlar her nasılsa karşımızda birleştiler. Öyle ki CHP, bölücü terör örgütünün güdümündeki partiyi barajın üstüne taşımak için kendisine oy verenlerin bir kısmını oraya yönlendirildi. Gerçi bunlar 1991'deki seçimde de benzer bir yola başvurmuşlardı. Bölücü örgütün güdümündeki siyasiler ilk defa Meclis'e ayak bastılar. Bugün de Meclis'te milletvekili olarak yerlerini alacaklar. Milletini seven her CHP'li vatandaşımızı, bu utanç için partisinin yönetiminden hesap sormaya davet ediyoruz’’ diye konuştu.

‘’Şayet CHP bu hesaplaşmayı kendi içinde yapmazsa, bölücü örgütle ana muhalefet arasındaki bağ taktik olmaktan çıkıp, esas haline dönüşecektir. Bir şeyin aslı varken kopyasına gerek yoktur. Böyle bir durumda CHP'nin varlığının da anlamı kalmayacaktır’’ diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Türkiye'nin en eski partisini, batıdaki bir avuç marjinalin ve yurt dışındaki terör örgütü yöneticisinin oyuncağı haline getirenlerden hem bu millet ve tarih açık ve net hesabı soracaktır. Biz bu ikazı CHP'nin içişlerine karışmak için değil, milletimizin tüm fertleri gibi ana muhalefete oy veren kardeşlerimize karşı da sorumluluğumuzun gereği olarak yapıyoruz. sonuçta karar bu partinin kendi mensuplarına, seçmenlerine aittir’’ ifadelerine yer verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal