Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Lideri Vladimir Putin Ortak Basın Toplantısı Düzenledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin, Moskova'da basın toplantısı yaptı. Bugünkü kritik görüşmelerde başlıca gündem maddesi Suriye.

27.08.2019-13:23 - (Son Güncelleme: 27.08.2019-13:19) Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Lideri Vladimir Putin Ortak Basın Toplantısı Düzenledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'da MAKS-2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'nın Açılış Töreni'ne katıldı. Burada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile beraber basın toplantısı yaptı. Konuşmalardan öne çıkanlar şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"Devlet Başkanı, değerli dostum Putin ve kıymetli katılımcılar sizleri kalbi duygularımla selamlıyorum. MAKS-2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'na iştirak etmekten memnuniyet duyuyorum. Sayın Putin'e nazik daveti için bir defa daha şahsım ve halkım adına teşekkürlerimi sunuyorum.

MAKS-2019'u kendi alanının lider fuarlarından biri olarak kabul ediyoruz. Bizim de bu yıl 14'üncüsünü yaptığımız IDEF fuarımız var. Gençlerimiz için Teknofest Festivalimiz var.

Savunma ve havacılıkta söz sahibi oluyoruz. İstanbul Havalimanı bütün aşamalarıyla faaliyete geçtiğinde senelik 200 milyon yolcuyu ağırlayacaktır."

Rusya Devlet Başkanı Putin:

"Bu fuara geleneksel olarak pek çok yabancı ülke katılıyor. Çin Halk Cumhuriyeti bu seneki fuarın ana partneri. Bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Temaslarımızın başarılı geçmesini temenni ediyorum."

BAŞLICA GÜNDEM MADDESİ SURİYE

Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin bütün yönleriyle ele alınması beklenen görüşmelerde, Suriye başta olmak üzere, bazı bölgesel ve uluslararası konular hakkında da görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal