Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin Görüşmesi ABD Medyasını Tedirgin Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Putin'le samimi davranışları ABD medyasında endişeyle karşılandı.

28.08.2019-11:27 - (Son Güncelleme: 28.08.2019-11:33) Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin Görüşmesi ABD Medyasını Tedirgin Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Rusya'nın başkentinde düzenlenen MAKS–2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'nın açılış törenine katıldı. Açılış töreni öncesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Putin’le birlikte fuar alanındaki sergilenen 5. nesil Rus savaş uçağı SU-57'yi inceledi. 

YABANCI MEDYA ADIM ADIM İZLEDİ

Tören sırasında Erdoğan ve Putin’in samimi tavır ve sohbetleri ise, yabancı medyanın da yakın takibindeydi. İki liderin samimi davranışları, ABD medyasında geniş yer bulurken, Amerikan yayın organı CNN, Erdoğan ve Putin’in yakınlaşmasını “tehlikeli” olarak gördü. 

ABD MEDYASI ENDİŞELİ

Putin’in, yeni bir askeri anlaşma için Türkiye’yle görüştüğünün belirten CNN, iki ülkenin böyle bir anlaşma yapmasının ABD için endişe verici olacağını bildirdi. 

Görüşmeyi “ABD, Putin’in Türkiye’yle yakınlaşmasından korkmalı” başlığıyla veren CNN, haberinde Türkiye’nin Washington’la arasındaki gerilim nedeniyle Rusya ile ilişkilerini kuvvetlendirdiğinden bahsedildi.


Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal