Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Macron Görüşecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emmanuel Macron görüşecek. İki lider saat 20.00'de telefon görüşmesi gerçekleştirecek.

22.09.2020-16:53 - (Son Güncelleme: 22.09.2020-17:53) Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Macron Görüşecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Angela Merkel ile Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile yaptığı üçlü videolu konferans konuşması yapmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, MERKEL VE MİCHEL'DEN SONRA MACRON'LA DA GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 20.00'de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la da bir telefon konuşması gerçekleştirecek.

Müzakerede Doğu Akdeniz'de artan tansiyonun masaya yatırılacağı ve izlenecek yolun belirleneceği aktarıldı.

MACRON'UN DİYALOG ÇAĞRISINA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YANIT GECİKMEMİŞTİ

Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz sebebiyle yükselen tansiyonda, Türkiye karşıtı tavrı ile tepki toplayan Fransa lideri Macron, sosyal medya hesabı (twitter) üzerinden Türkçe yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

'Ajaccio'da, Türkiye'ye net bir mesaj gönderdik: iyi niyetli, naiflik olmaksızın sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım. Bu çağrı bundan böyle Avrupa Parlamentosu’nun da çağrısı. Görünüşe göre de işitilmiş. İlerleyelim'

Macron'un bu ifadelerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da bir yanıt gelmiş ve bu yanıtta 'Biz, samimi her çağrıya kulak vererek diplomasiye olabildiğince alan kazandırmak, sorunları diyalog yoluyla herkesin kazanabileceği bir çözüme kavuşturmak niyetindeyiz. Ülkemizin bir damla suyunu da bir karış toprağını da bu vizyonla savunmayı sonuna kadar sürdüreceğiz.' ifadelerini kullanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal